Веома битна победа

48

После премијерног меча у Улеб Купу на домаћем паркету и победе против Панелиниоса, Тадија Драгићевић, најефикаснији играч у победничкој екипи, истакао је да је главни узрок победе добра одбрана, која није била случај на неколико претходних мечева.

 

„Много битна победа за нас, одиграли смо на нивоу на коме смо играли на почетку првенства. Одиграли смо од самог старта веома ангажовано и борбено са великом жељом да одиграмо 40 минута добро у одбрани. Није нас хтео шут као на ранијим мечевима, али смо донекле надоместили добрим скоком. Знали смо да су веома неугодна екипа, немају ниједан пораз у првенству, али успели смо да их сведемо на 69 поена. Имали смо, као и на ранијим мечевима проблема са зонском одбраном, али надам се да ћемо пронаћи решење и за то“, рекао је крилни центар „црвено-белих“.

Ненад Мишановић, имао је доста проблема у одбрани са бившим НБА играчем Н’диајеом, али упркос томе, поени репрезентативног центра у послењој четртини имали су важан удео у победи над грчком екипом.

„Знали смо да је Панелиниос веома неугодан противник, непоражена екипа у Грчкој, која нам долази после серије наших лоших партија, али схватили смо озбиљност меча, одиграли одличну одбрану и заслужено славили“, изјавио је Мишановић.

Млађен Шљиванчанин, пружио је још једну добру партију, и уз Бакића био најзаслужнији за само 7 поена Антонија Грандија.

„Било је доста тешко, пошто смо имали проблема са зоном, за коју смо тек на крају пронашли решење. Вежбамо то на тренингу, дан пред утакмицу све је функционисало добро, али фалило нам је самопоуздање при шуту. Поред тога смо стигли до победе, много теже него што резултат показује“, рекао је бивши бек Келна.

Милан Дозет после неколико година, опет је заиграо у Пиониру. Као и последња два пута, против некадашњег клуба.

„Хвала публици на аплаузу који сам добио при изласку на паркет. Није ми први пут да сам играо против Звезде. То за мене није био гостујући, осећео сам се као код куће, поготову док је свирала Звездина химна и пред оваквом публиком. Нажалост ми нисмо играли као на свим овосезонским мечевима. Гранди и ја смо брзо ушли у проблеме са фауловима, тако да нисмо помогли у оној мери као што то чинимо на осталим мечевима. Сасвим заслужена победа Звезде, и мислим да „црвено-бели“ имају велике шансе за пролазак даље“, речи су некадашњег бека Црвене звезде.

Претходни текстЦрвено-беле славиле у дербију
Следећи текстОба дуела у Немачкој