Оба дуела у Немачкој

84

Пошто су у домаћој лиги извојевали важну победу над ПКБ-ом, наши рукометаши се окрећу европским обавезама. На реду је двомеч са Нортхорном, у оквиру 3. кола Купа ЕХФ. Црвено-бела експедиција сутра нешто после поднева креће у Немачку, где ће са тренутно водећом екипом Бундеслиге одиграти оба дуела, најпре у петак, а потом и реванш у недељу.

С обзиром на реноме, састав и форму ривала, као и чињеницу да је наш клуб још раније прихватио понуду Немаца да обе утакмице одиграмо на њиховом терену, изабраницима тренера Ненада Краљевског нимало неће бити лако.

„Чека нас одличан противник, екипа која у свом саставу има три репрезентативца. Имамо свеже информације о њиховој игри, а одгледали смо и њихову последњу утакмицу. Најопаснији им је десни бек, а одлично игра и наш некадашнњи члан Растко Стојковић“, каже пред пут тренер Краљевски.

Можда је Звездина шанса њена младост? Могу ли наши играчи да искористе своју брзину?

„Покушаћемо да изненадимо Немце зонском формацијом 4-2. Они су навикли на класичну 6-0. У тој тактичкој поставци видимо неку нашу шансу да направимо добар резултат“.

Сигурно жалите што у овим утакмицама не можете да рачунате на тек пристиглог Ненада Перуничића?

„Наравно, он би нам био од велике помоћи. Довољно је само сетити се колико је дуго играо у Немачкој и колики углед тамо ужива. Али, Ненад је тек почео да тренира с нама. Оно што ме радује је да се на тренинзима, откад је с нама, осећа велики помак. Играчи су њиме одушевљени! Ех, да смо раније знали да ће се Перуничић вратити на „Маракану“, можда не бисмо пристали да играмо оба меча у Немачкој! Сад је готово, све је већ уговорено. Ипак, идемо без беле заставе на ноге Нортхорну и сигуран сам да ће и искуство које из овог дуела наши млади рукометаши извуку бити – велики добитак“, каже Краљевски.

Претходни текстВеома битна победа
Следећи текстДерби грозница