Дерби грозница

36

Београд тресе одбојкашка грозница. Јутра почињу ТВ преносима из далеког
Јапана, где најбоље одбојкашице Србије бију битку за одлазак на Олимпијске игре, али за праву посластицу побринуће се – џентлмени. Сутра (четвртак) у 18 часова, у хали у Шумицама, састају се две екипе које у последње време не знају за пораз – црвено-бели су нанизали пет, а црно-бели три победе за редом. На реду је, дакле, вечити дерби Црвена звезда – Партизан, и то пред ТВ камерама, пошто ће меч директно преносити РТС 2.

Наш тим после победа над шампионом Војводином и Рибницом најзанимљивији меч 7. кола Винер Штедиша Суперлиге дочекује са лидерске позиције. И – намерава да на њој и остане!

Ипак, екипа тренера Жељка Булатовића респектује вечитог ривала.

„Партизан је последњих година био у кризи, али ове сезоне се консолидовао. Са три везане победе у исто толико кола су у налету. То што смо ми тренутно први на табели не мора ништа да значи у оваквој утакмици“, истиче тренер Булатовић. „Свесни смо да нас тек очекују тешке утакмице и зато нећемо да се оптерећујемо само једном“.

Дерби је, међутим, прави изазов. У њему се рађају играчи, а често победника одлучи тек један потез, тек једна права лопта…

„Наравно, наши дуели са Партизаном увек изазивају велико интересовање. Биће ово тешка утакмица, и за нас и за њих. Крајњи исход је увек тешко наслутити јер ситнице воде у победу или пораз. Тако ће, претпостављам, бити и сутра“.

Здравствени билтен?

„Немања Стефановић је повредио зглоб, тако је да је његово учешће у овом мечу под знаком питања. Сви остали играчи су здрави и орни за дерби и даће све од себе да Звезда тријумфује и остане прва на табели“, каже тренер Булатовић.

Претходни текстОба дуела у Немачкој
Следећи текстСедница УО ФК Црвена звезда