Статистика са Смедеревом

102

Пред данашњи сусрет у Смедереву, у оквиру 13. кола Меридијан Суперлиге, по већ устаљеном обичају ево и мало статистике:

– Црвена звезда и Смедерево су до сада одиграли укупно 19 првенствених утакмица – наши фудбалери су победили 13 пута, четири пута било је нерешено, а доживели смо само два пораза. Гол-разлика је, наравно, на нашој страни – 38:15.

-Први првенствени дуел са данашњим ривалом играли смо 15. августа 1998. године на нашем стадиону и, веровали или не, били поражени. У победи тадашњег дебитанта у лиги од 1:0 једини стрелац био је Предраг Катић, који је поникао на „Маракани“.

– Последњи првенствени дуел са овим ривалом одиграли смо 18. августа ове године на „Маракани“ и победили са 1:0 голом Огњена Коромана.

– Звезда је последњи пут играла у граду Ђурђа Бранковића 12. новембра 2006. и славила са 2:1. Стрелци за наш тим били су тада Сегундо Кастиљо и Душан Ђокић.

– Поред већ наведеног пораза из ’98. Звезда је од овог противника изгубила још само једном – 8. септембра 2001. године у Смедереву. Тада је било 2:1 за тадашњи Сартид, а стрелац за наш тим био је Иван Гвозденовић.

– Кад већ спомињемо старо име овог клуба, рецимо и ово: откад је Сартид променио назив у Смедерево, никад се није радовао победи над Звездом. У последњих седам утакмица црвено-бели имају скор од шест победа и једног ремија. У последњих пет сусрета Звезда је ѕабележила – свих пет победа!

– Највише првенствених утакмица за наш тим против овог ривала одиграли су Марјан Марковић и Дејан Миловановић – по девет. Следе: 8 – Бранко Бошковић, 7 – Михаило Пјановић, Иван Гвозденовић, Милан Дудић, Дејан Илић.

– Најбољи стрелац за црвено-беле против Смедерева је Бранко Јелић са пет првенствених погодака. За њим следе: 4 – Михаило Пјановић, 3 – Горан Друлић, Иван Гвозденовић, Радован Кривокапић, Ненад Стојановић, Никола Жигић…

Претходни текстГажење „мрава“
Следећи текстПресудна прва четвртина