Гажење „мрава“

56

Кошаркаши Црвене звезде згазили су „мраве“ из Загреба, али су се са њима јурили готово свих 40 минута меча у дворани „Пионир“. Изабраници Стевана Караџића победили су Загреб са 91:83 у 9. колу НЛБ лиге, али око 1.500 гледалаца у дворани никако није очекивало да ће се о победнику одлучивати у последњих шест минута.


 
Наша екипа имала је много осцилација током меча, а то је неугодан противник све време успешно користио. Црвено-бели су, као по правилу, за два, три минута дисциплиноване игре у одбрани правили разлику, да би се гости убрзо враћали у игру и нервирали навијаче у „Пиониру“.

Прву четвртину добила је Звезда са 22:20, али су гости на старту друге направили серију 9:0 и у 13. минуту дошли до највеће предности – 22:29. Црвено-бели су нешто озбиљнијом игром и серијом 10:0 успели да релативно спокојни оду на одмор – 38:35. После треће четврине чинило се да ће домаћин без већих проблема доћи до победе. Десет поена предности по њеном завршетку деловали су као велика предност. Ипак, гости су се вратили у игру серијом 2:12 на почетку последње четвртине. На крају су платили данак агресивној одбрани коју су све време форсирали, јер су чак петорица гостујућих кошаркаша напустила игру због пет личних грешака.

У финишу је наша екипа одиграла прилично сигурно и упркос спорадичним грешкама у одбрани дошла до победе и сачувала другу позицију на табели НЛБ лиге. Капитен Тадија Драгићевић поново је био најефикаснији са 26 поена, а пратили су га Омар Кук са 14 и одлични Борис Бакић са 13 поена. На овом мечу истакао се и Мирко Ковач, чији је улазак у другом полувремену донео неопходно освежење у игру Црвене звезде.

Тадија Драгићевић, капитен Црвене звезде:
– Загреб је врло неугодна екипа, која не губи великом разликом. Ми смо имали проблема у појединим тренуцима меча и мораћемо у следећим утакмицама да играмо много ангажованије, пре свега у одбрани. Најважније је да смо победили Загреб и да смо задржали другу позицију на табели НЛБ лиге.  

Кошаркаши нашег клуба следећи меч играју у уторак од 18 часова против Панелиониоса у 2. колу УЛЕБ купа.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – ЗАГРЕБ 91:83
(22:20, 16:15,27:20, 26:28)
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Громико, Марковић, Кикановић 7, Кук 14, Ковач 12, Мишановић 4, Тица, Драгићевић 26, Рондовић, Цветковић, Шљиванчанин 7, Бакић 13.
ЗАГРЕБ: Томић 14, Владовић 20, Симон 14, Папац 3, Дундовић 16, Ковачевић 2, Рељановић, Новосел, Врсаљко, Башљан 5, Накић, Ружић 9.
Дворана: „Пионир“. Гледалаца: 1.500. Судије: Ловшин, Вучковић (Словенија), Јованић (БиХ).

 

Претходни текстРаичевић близу повратка
Следећи текстСтатистика са Смедеревом