Мелем на ране

74

Црвена звезда се врло брзо опоравила од шока после убедљивог пораза од Ариса и у Смедереву је, са новим тренерским тандемом Јанковић-Мркела, просто декласирала домаћи тим.  Голеада као мелем на (европске) ране. Меч је практично одлучен већ на самом почетку када је Бајалица непрописно заустављен, а сигуран са беле тачке био је Ненад Јестровић. Уследила је одлична акција и асистенција Миловановића четири минута касније кад је Јестровић поново погодио мрежу. Уследила је потом, помало, заборављена бомба Декија Миловановића, са 25 метара. Пројектил је завршио у левом горњем углу немоћног голмана Ранковића. Тек у последњим тренуцима првог полувремена Поповић је успео да смањи предност црвено-белих.

И у другом полувремену наставила се добра игра наших фудбалера и опет гол-бравура. Из слободног ударца, дело Колумбијца Молине. До краја меча уписао се још једном јестровић, а коначан резултат поставио је некадашњи првотимац Црвене звезде, Владимир Мудринић из пенала.
Следи двонедељна пауза у шампионату због обавеза репрезентације, а следећи меч Црвена звезда игра као домаћин против кулског Хајдука, 24. новембра.

СМЕДЕРЕВО – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 2:5 (1:3)
Стрелци: Поповић у 45. и Мудринић у 72. (из једанаестерца) за Смедерево а Јестровић у 8. (из једанаестерца),  12. и 64, Миловановић у 34, Молина у 48. за Црвену звезду. Стадион: Смедерева. Гледалаца: 4.000. Судија: Драган Крстић (Београд).

СМЕДЕРЕВО: Ранковић, Чукић, Сочанац, Петровић, Радосављевић (од 46. Радовановић), Зафировић (од 46. Османовић), Николић (од 76. Гегић), Мудринић, Касом, Миросављевић, Поповић.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Ранђеловић, Анђелковић, Милијаш, Бурзановић (од 76. Богдановић), Туторић, Бајалица, Лукаш, Молина, Баста, Миловановић (од 57. Рашковић), Јестровић (од 71. Ђорђевић).

Претходни текстМного осцилација у мечу
Следећи текстИграћемо офанзивно