Мотивисани у Чешку

48

Кошаркаши Црвене звезде у уторак од 18 часова у ЧЕЗ Арени у Чешкој почињу свој пети наступ у УЛЕБ купу. Први противник у овогодишњем такмичењу у Ф групи биће шампион Чешке Нимбурк, који у својим редовима има велики број интернационалаца. Утакмицу Нимбурк – Црвена звезда директно ће преносити радио „Спорт ФМ“.

“Реч је о веома снажном противнику, који је изузетно неугодан на домаћем паркету. Прошле године Нимбурк није имао ниједан пораз код куће у ФИБА, а тренутно дели прво место у чешком шампионату са девет победа и један пораз. Веома су добри шутери, поготово иза линије за три поена. Неће нам бити лако. Одиграћемо најбоље што можемо и покушаћемо да се победом искупимо за пораз од Партизана”, каже шеф стручног штаба Црвене звезде Стеван Караџић.

Екипа Црвене звезде није имала довољно времена да крене са припремом утакмице против Нимбурка.

“Тек треба да одгледамо утакмице Нимбурка и да припремимо тактику. У сваком случају нису слаб противник, јер играју УЛЕБ куп. Знамо да су одлични нападачи, па нам предстоји да се максимално концентришемо на одбрану свих 40 минута и тако покушамо да добијемо меч”, тврди капитен Црвене звезде Тадија Драгићевић.

И Звезда има веома добар шут за три поена ове сезоне, па са те стране треба очекивати утакмицу за кош више.

“Путујемо у Чешку изузетно мотивисани и са жељом да покажемо да је смо у мечу против Партизана имали само лош дан. Нимбурк има своје квалитете и ја сам сигуран да ћемо имати спреман одговор. Биће то тешко гостовање, а свесни смо да до победе можемо доћи само ако збијемо редове”, каже Мирко Ковач.

Црвена звезда и Нимбурк никада до сада нису одиграли међусобни дуел. Против тимова из Чешке Звезда је до сада одиграла три меча и сва три је решила у своју корист:
02.04.1974. Удине, Финале Купа Купова, Звезда–Збројовка(Брно) 86:75
12.01.1983. Београд, Куп Кораћа, Звезда–Острава 95:66
03.02.1983. Острава, Куп Кораћа, Острава–Звезда 84:88

У међународним куповима Црвена звезда до сада је имала 25 учешћа. Од тога 4 сезоне је играла у Купу шампиона, 5 пута у Купу победника купова, 12 пута у Купу Радивоја Кораћа и 4 пута у УЛЕБ купу. Црвено-бели су одиграли укупно 258 мечева од којих су 139 решили у своју корист. На домаћем терену Звезда има скор 91-36, на гостовањима 47-80, а на неутралним теренима 1-3.

У досадашња четири учешћа у УЛЕБ купу Звезда је два пута стизала до четвртфинала. Црвено-бели су одиграли укупно 48 мечева, од којих су 26 решили у своју корист. У хали Пионир однос је 16-8, а на гостовањима 10-14.

Претходни текстПобеда на гостовању
Следећи текстЗвездаши у иностранству