Важна победа на Бановом брду

63

Наши фудбалери су освојили три значајна бода у 12. колу Меридијан Суперлиге, али игра против Чукаричког Станком није била на нивоу шампионске. Стрелац одлуке био је Ненад Милијаш: у току је био 66. минут кад је левоноги тобџија црвено-белих сјајним шутем савладао голмана Исаиловића.

Пре и после јединог поготка на овој утакмици Милијаш је неколико пута пробао шут из слободних удараца, али није успео да погоди жељено место. У стрелце је могао да се упише и Гај, али након његовог ударца главом у 23. минуту лопту из гола је избио Вишњић. Један од најлепших потеза на утакмици извео је Бетолингар у финишу првог полуврмена: сјајно је примио лопту на груди, а онда са ивице шеснаестерца извео „маказице“. Није, нажалост, био и награђен за ову бравуру, пошто је лопта прохујала тик изнад пречке.

Чукарички је, током већег дела сусрета, био равноправан ривал шампиону, па је чак био ближи постизању поготка. Добрашиновићев волеј у 6, Марјановићев шут у 8, Петковићев промашај у 58. минуту, међутим, били су само увод у праву драму која се догодила пред Звездиним голом у трећем минуту надокнаде. После Јанковићевог центаршута с десног крила Бојовић са метар и по од линије није погодио празну мрежу. Срећа је у том тренутку била на срећи нашег тима, а било би превише да смо опет, као против Бајерна, капитулирали у последњим секундама.

ЧУКАРИЧКИ СТАНКОМ – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 0:1 (0:0)

Стрелац: Милијаш у 66. минуту.

Стадион Чукаричког. Гледалаца: 1.000. Судија: Марко Поповић (Београд). Жути
картони: Блажић, М. Петковић, Марковић (Чукарички), Короман, Броновицки, Гај
(Црвена звезда).

ЧУКАРИЧКИ СТАНКОМ: Исаиловић, Поледица, Нинков, Тубић, Вишњић, Марјановић
(од 70. Поповић), Марковић, Блажић, Јанковић, Добрашиновић (од 78. И.
Петковић), М. Петковић (од 70. Бојовић).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Ранђеловић, Анђелковић, Милијаш, Короман (од 72. Бајалица),
Туторић, Бетолингар, Броновицки (од 66. Бурзановић), Лукаш, Гај, Молина (од
39. Тришовић), Кастиљо.

Претходни текстПотребна подршка кошаркашицама
Следећи текстСлабо у дербију