Слабо у дербију

80

Кошаркаши Црвене звезде доживели су убедљив пораз у 8. колу НЛБ лиге. Изабраници Стевана Караџића претрпели су други неуспех ове сезоне, и то против „вечитог ривала“ Партизана – 82:67.
Без неколицине теже повређених кошаркаша, наша екипа није успела да се одупре расположеном противнику. Тандем Кук – Драгићевић поново је био најефикаснији у црвено-белим редовима, али саиграчи их нису испратили, па је Партизан током целог меча имао предност.


 
Само у првој четвртини Црвена звезда је била равноправан противник. Тај део меча завршен је резултатом 18:17 за домаћина. Уласком тренутно најбољег играча Евролиге Николе Пековића, Партизан је почео да користи своје најјаче оружје, па је већ у 19. минуту резултат био 40:29.
Почетком другог полувремена Црвена звезда је задала свој последњи ударац на овом мечу.

Наша екипа приближила се у 23. минуту на 42:38, али је тада тренер Партизана Душко Вујошевић затражио тајм-аут, пробудио своју екипу и већ после четири минута разлика је поново била двоцифрена – 54:42. Звезда до краја меча није успела да угрози ривала, центри Ненад Мишановић и Владимир Тица изгубили су дуеле са Николом Пековићем, па су пре краја меча напустили паркет због пет личних грешака.

Највећи заостатак Црвена звезда имала је у 35. минуту, кад је Партзан имао 22 поена предности (71:49). Најефикаснији играч меча био је плејмејкер Црвене звезде Омар Кук са 24 поена, али се највише истакао центар Партизана Никола Пековић, који је поред 23 поена, остварио и 10 скокова.
Због већ учестале неравномерне расподеле улазница у дворани „Пионир“ било је свега око 300 навијача нашег клуба. Међу њима су били и повређени Немања Александров, Бранко Јоровић и Игор Милошевић.

Следећи меч Црвена звезда играће у уторак на старту УЛЕБ купа, на гостовању чешком Нимбурку.  

ПАРТИЗАН – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА   82:67
(18:17, 22:14, 20:16, 22:20)
ПАРТИЗАН: Паласио 17, Тепић 6, Кецман 5, Боровњак, Трипковић 11, Величковић 12, Пековић 23, Витковац 2, Ђурковић, Божић, Милошевић 6, Вранеш.
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Громико 4, Марковић 5, Кикановић 4, Кук 24, Ковач 6, Мишановић, Тица 5, Драгићевић 15, Рондовић, Цветковић, Шљиванчанин 1, Бакић 3.
Дворана: „Пионир“. Гледалаца: 3.600. Судије: Мухвић, Херцег (Хрватска) и Јовчић (Србија).

Мирко Ковач, бек Црвене звезде:
Партизан је заслужено победио. Знали смо које је њихово најјаче оружје, али смо успели да исконтролишемо меч само на његовом почетку. Касније нисмо успели да се одупремо Партизановом скоку и зато смо поражени.
Стеван Караџић, тренер Црвене звезде:
– Партизан игра веома чврсто и агресивно, а многи моји играчи нису успели да им одговоре на прави начин. Све што смо урадили у овом мечу јесте прикључак на почетку другог полувремена. Пековић је избацио наше центре и очигледно је да нам недостаје килажа у рекету. Пековић је доминантан и у Европи, а наши центри од око 100 килограма нису успели да га зауставе. Ипак, задовољан сам досадашњим скором од шест победа и два пораза у НЛБ лиги.

Претходни текстВажна победа на Бановом брду
Следећи текстВелики успех Троицког