Броновицки у Звезди

67

Нови члан Црвене звезде од данас је пољски репрезентативац Грзегорж Броновицки, који је потписао трогодишњи уговор. Броновцки, који ће се већ од суботе прикључити екипи на припремама у Аустрији у Бад Тацмандорфу је рекао: „Из великог клуба сам дошао у још већи. Одушевљен сам Мараканом, а највећи утисак на мене оставио је клупски музеј и богата ризница трофеја. Знам да је Црвена звезда била првак Европе и да је председник Стојковић био одличан фудбалер. Надам се да ћу оправдати очекивања и једва чекам да почнем са тренинзима.“ Српској јавности Броновицки ће званично бити представљен 24. јула.

Поводом потписивања уговора између Црвене звезде и Броновицког, председник клуба Драган Стојковић је изјавио: „Данашњим потписивањем уговора са Броновицким добили смо велико појачање и завршили још један у низу послова у које смо уложили много енергије и труда у предходном периоду. Броновицки је стандардни репрезентативац Пољске и то само по себи говори о његовом квалитету и сигурно је да ће његовим доласком бити појачана конкуренција на позицији на којој наступа, а уједно ћемо добити искуство које Броновицки има неопходно за европске утакмице што је врло битно за ову екипу. Броновицки је као и ми задовољан доласком у Црвену звезду и навијачи ће имати прилику да се упознају са једним одличним и квалитетним играчем.“

Броновицки је стандардан репрезентативац Пољске. Наступао је са великим успехом на свим мечевима у досадашњем току квалификација за шампионат Европе 2008. године. Посебно импресиван био је његов учинак у победи над Португалом 2:1 када је проглашен најбољим појединцем сусрета.

Претходни текстТрећи дан у Аустрији
Следећи текстТроицки бољи