Победа за треће место

36

Црвена звезда забележила је победу у последњем, 10. колу такмичења по групама УЛЕБ купа, савладавши као гост холандски Ајфел Тауерс – 92:89 (29:16, 25:20, 16:23, 22:30).

Уз победе директних конкурената за пласман, Реала и Уникса, црвено-бели су први део такмичења окончали на трећој позицији групе Д са скором 7-3 и на жребу у петак, који ће бити одржан у 13 часова у Барселони, за противника у осмини финала ће добити неког од три другопласиране екипе из преосталих група – француски Нанси (група А), летонски Вентспилс (група Б) или руски Химки (група Ц).

Изабраници Драгана Шакоте, који су у Ден Бошу наступали без помоћи Билија Томаса, Стивена Марковића и са ровитим Мирком Ковачем, одиграли су два различита полувремена.После одличног старта, црвено-бели су у другој четвртини повећавали предност. Веома агресивна игра у одбрани и добра организација у нападу резултирали су водјством од 20 поена средином трећег периода (61:41).

До краја те деонице упорни домаћини успели су да смање водјство на свега 11 разлике (59:70). Осокољен добром серијом, холандски тим, предводјен изузетно расположеним Леоном Роџерсом, успео је у финишу меча да истопи предност и стигне до изједначења – 89:89.

Ипак, у неизвесној завршници капитен црвено-белих Вук Радивојевић био је прецизан са линије пенала, док је коначној победи кумовао Петар Поповић, једним успешним шутом са линије слободних бацања.

„Нажалост, допустили смо противнику да се врати у игру иако смо имали убедљиву предност. Недостајала су нам три важна играча, али то није оправдање за пад у игри. Најважније је ипак да смо забележили победу“, изјавио је после меча Драган Шакота.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Милошевић 6, Краснић, Поповић 9 (7 ск), Ковач, Мишановић 4, Гуровић 15, Радивојевић 6 (6 ск, 5 ас), Драгићевић 19 (6 ск), Антић 15 (4 укр), Буркс 16, Александров 2 (3 ск).

Претходни текстНебојша Лековић поднео оставку
Следећи текстДванаести пораз кошаркашица