Небојша Лековић поднео оставку

55

Генерални секретер Црвене звезде, Небојша Лековић, поднео је у уторак неопозиву оставку после осам месеци рада у нашем клубу.

У последњем обраћању новинарима, Лековић је рекао:

„Поносан сам на мој рад у Црвеној звезди јер она има 14 бодова предности на табели у односу на свог највећег ривала, вратила је преко 10 милиона евра дуга од тога банкама 8.5 милиона и у каси остаје још пет милиона евра од трансфера који треба да дођу на име трансфера који су до сада обављени“, рекао је Лековић и наставио:

„Било је неких спекулација да сам у лошим односима са председником Стојковићем, али то није истина и нема потребе да се шири прича на ту тему. Постављала су се разна питања о евентуалним греховима Небојше Лековића као о лицитирању изградње нове Маракане. Хоћу да кажем да смо посредством Владимира Југовића, члана Управног одбора, добили пред Нову годину званичну понуду једног аустријског инвестиционог фонда, на чијем је челу бивши министар финансија Аустрије, о улагању близу 500 милиона евра о улагању у комплекс којим располаже Црвена звезда. То би било једно од пет највећих улагања у Србију. Њихова жеља била је да направе нови стадион, академију фудбала, гараже, тржне центре и хотеле и то би клубу остало после 30-40 година што би представљало неки вид концесије“.

„Неспорно је да је Црвена звезда највећи српски бренд у сваком смислу и о томе сви треба да водимо рачуна. Што се тиче замерке да сам на своју руку лицитирао да Црвена звезда вреди најмање 200 милиона евра, понављам да Звезда заиста вреди најмање толико. Пре две године је ревизорска кућа коју је ангажовала УЕФА проценила да само стадион вреди 80 милиона евра. Оно највредније што Црвена звезда има је грб и то је и најтеже проценити колико вреди јер је то и најскупље јер су њега стварале генерације људи. Звезда на светском тржишту вреди много и Србија ње не сме лако да се одрекне“, изјавио је Лековић који се захвалио свим сарадницима.

Претходни текстНовосађанке поново успешније
Следећи текстПобеда за треће место