Лако против Слована

73

Кошаркаши Црвене звезде имали су лак посао у сусрету 16. кола НЛБ лиге са љубљанским Слованом. Црвено-бели су славили победу резултатом 102:79 (26:11, 31:20, 19:25, 26:23), чиме су одржали корак са екипама из врха табеле и уједно направили добру увертиру за наставак такмичења у УЛЕБ купу.

Најефикаснији су били Милан Гуровић са 19, Перо Антић са 18 и Петар Поповић са 17 поена, док је млади репрезентативац Тадија Драгићевић забележио 16 поена и девет скокова.

Талентованог Немање Александрова није било на терену због повреде скочног зглоба, док се Американац Били Томас још није вратио са празничног одмора у САД. У екипи Слована издвојио се Гашпер Видмар са 19 поена и седам ухваћених лопти.

Звезда је доминирала од почетка. Црвено-бели су у првих 5 минута убацили 13 кошева без одговора гостију. Прве поене за Слован убацио је Прелџић и то тек у седмом минуту меча.

До полувремена црвено-бели су водили са 26 поена разлике, што је био однос снага и до краја меча. Црвена звезда сада има учинак од 9 победа, уз 7 пораза, док је Словану ово 15 пораз.

„Било је битно да играчи са клупе добију већи простор и очекујем да ће у наредним утакмицама бити важан део тима. У паузи смо појачали тренинге, мало смо испали из такмичарског ритма, зато је било битно што смо играли против ривала који није могао озбиљније да нас угрози“, рекао је шеф стручног штаба Црвене звезде Драган Шакота.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Милошевић 4, Марковић 8, Поповић 17, Ковач 14, Мишановић 2, Гуровић 19, Радивојевић, Драгићевић 16, Антић 18, Буркс 4, Александров.

Претходни текстПочеле припреме за други део сезоне
Следећи текстОдбојкашице треће у Украјини