Од готовог вересија

44

Кошаркаши Црвене звезде неуспешно су започели такмичење у плеј-офу, пошто су у првом мечу полуфиналне серије у „Пиониру“ поражени од екипе ФМП минималном разликом – 78:79 (17:17, 27:18, 18:21, 16:23).

Као што се и очекивало у првој деоници меча одржавао се егал резултат, будући да ниједна екипа није успела да се резултатски одлепи због тврде игре, али и доста промашаја, па су поени бележени у серијама.Ипак, у другом периоду меча црвено-бели су успели да преузму инцијативу и преокрену резултат у своју корист, тако да су на велики одмор отишли са девет поена разлике – 44:35.

У истом ритму наставили су и у другом полувремену, а када су седам минута пре завршетка меча стигли на „плус 14“, чинило се да ће домаћин укњижити први поен у полуфиналној серији и тако се реванширати Железнику за тежак пораз претрпљен на завршном турниру Гоодyеар лиге у Сарајеву.

Ипак, изабраници Владе Вукоичића стали су у зонску одбрану, која им је помогла да се врате у меч, будући да тим са Малог Калемегдана није пронашао адекватно решење за такав начин игре противника.

За три минута Звезда није успела да упише кош, што су освајачи Гоодyеар трофеја зналачки искористили и ухватили прикључак, увевши меч у неизвесну завршницу.

Домаћини су, пет секунди пре краја, након поготка Гуровића са линије пенала стигли до поена предности 78:77, али је Вук Радивојевић направио непотребан фаул, а затим је Бранко Јоровић прецизним слободним бацањима преокренуо резултат на 79:78.

Секунд након тога Звезда је поново дошла у прилику да брзом акцијом стигне до победе, али је Радивојевић због погрешног водјења лопте поклонио лопту тиму из предградја, због чега је уследио брз фаул над Душком Савановићем.

Кошаркашу ФМП-а задрхтала је рука, а Радивојевић је покушао да извади ствар шутом са пола терена, који је, на несрећу бројних навијача Звезде, ипак завршио ван обруча.

Након завршетка утакмице група од десетак навијача Звезде је вређала Милана Гуровића, а тежи физички обрачун једног од присталица црвено-белих са репрезентативцем спречила је полиција.

Полуфинална серија, која се игра до три победе, наставља се утакмицом у петак, 2. јуна, такође у „Пиониру“.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Јеретин 15 (5ас), Суботић, Бајев, Драгојловић 6, Гуровић 17, Витковац 2, Радивојевић 9, Антић 9 (6ск), Хендерсон 2, Марковић, Раичевић 4, О’Бенон 14.

Претходни текстБајевић стигао, промоција сутра
Следећи текстШампиони!!!