Савладана прва препрека

66

Кошаркаши Црвене звезде изборили су пласман у полуфинале завршног турнира Гоодyеар лиге у Сарајеву, пошто су у четвртфиналном дуелу савладали домаћу Босну резултатом 86:74 (20:24, 20:18, 18:18, 28:14).

Меч у хали „Мирза Делибашић“ укратко се може описати реченицом да је изузетно мотивисана Босна све време држала предност, а ослабљена Црвена звезда јурила прикључак.

Иако су у Сарајево допутовали без Владислава Драгојловића и Милана Гуровића, а због повреда неизвестан је био и наступ Пера Антића, Ненада Мишановића и капитена Горана Јеретина, црвено-бели нису унапред показали белу заставу, већ напротив дали све од себе да са расположивим снагама утишају више од 6.000 изузетно бучних навијача домаћег тима.

Предвођена мотивисаним Чедомиром Витковцем и младим Тадијом Драгићевићем, Звезда је прву осетнију предност направила у 15. минуту након серије 13:4 – 33:28.На другој страни Босна је врло брзо ухватила прикључак и упркос тежој повреди Томислава Томовића на крају другог периода игре успела да опет преузме водјство.

Жестока борба настављена је и у трећој четвртини, а домаћини су у 29. минуту стигли на „плус осам“ и када се чинило да је то можда довољно за тријумф над ослабљеном Звездом, гост је узвратио серијом 6:0 у последњем минуту те деонице и вратио се у игру.

Чедомиру Витковцу то је била иницијална каписла за нову серију Звезде (15:4) у којој је учествовао са 10 поена, а на семафору је у 37. минуту стајао резултат 77:67 када је свима постало јасно да се домаћин бити елиминисан на старту. Три минута пре краја сусрета, Витковац је високу предност свог тима и дату „тројку“ прославио показивањем три прста навијачима Босне, што је изазвало жестоке реакције са трибина, убацивање разних предмета на терен и салву звиждука.

Судије су због недоличног геста казниле Витковца техничком грешком, а домаћи су добили прилику да се врате у живот.Нанизали су седам везаних кошева и смањили резултат на 74:79 два минута пре краја, али више од тога нису могли да ураде.

Звезда је у самом финишу поново преузела контролу игре и са седам везаних поена заслужено отишла у полуфинале, где је очечкује сусрет са победником дуела ФМП – Војводина.

„Честитам својим играчима на изузетно одговорној и паметној игри. Добро су поделили улоге и тако надоместили изостанак неколицине повредјених саиграча. Одиграли су изузетно храбро у пакленој атмосфери, која их је додатно мотивисала„, рекао је после меча стратег црвено-белих Драган Шакота.

Он је додао су његови играчи у самој завршници одлично одиграли одбрану у ситуацијама „два на два“ и успели да исконтролишу скок у одбрани, што им је донело одлучујућу предност.

Један од запаженијих играча у редовима београдског тима Тадија Драгићевић, који је за десет минута проведених на паркету убацио 11 кошева, сложио се да је победу његовом тиму донела добра игра у одбрани и нагласио да „једва чека следећег противника“.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Јеретин 2 (3ас), Милошевић, Суботић, Мишановић 2, Витковац 21 (8ск), Радивојевић 2, Драгићевић 11, Антић 12 (9ск), Хендерсон 14 (4ас), Марковић, Раичевић 9, О’Бенон 13 (6ск).

Претходни текстНово славље у вечитом дербију
Следећи текстСпремни за нову победу