Победа на старту Синалко Суперлиге

81

Црвена звезда успешно је започела такмичење у Синалко Суперлиги пошто је у првом колу групе Б као гост савладала Хемофарм у Вршцу резултатом 89:85.

Меч првог кола Суперлиге одигран у Вршцу оправдао је епитет дербија који му је додељен, будући да је питање победника решено у последњим секундама утакмице.

Џерод Хендерсон је на уласку у последњи минут меча свом тиму обезбедио разлику од четири поена (86:82) успешним шутeм ван линије 6,25 метара, али је Робет Конли вратио свој тим у игру кошем и реализованим додатним пеналом после фаула.

Вук Радивојевић је одмах у наредном нападу имао шансу да овери тријумф, али је његов шут из даљине завршио ван мрежице, па је нову предност од два поена, 18 секунди пре звука сирене, донео капитен Горан Јеретин једним реализованим шутом са линије слободних бацања – 87:85.

Домаћини су после тога изградили одличну акцију, али када је Небојша Јоксимовић 15 секунди пре краја, промашио „тројку“ постало је јасно да ће Звезда трећи пут ове сезоне славити у дуелу са Вршчанима.

Тријумф у хали „Миленијум“, у којем је Звезда имала одличан проценат шута из игре (71 одсто), потврдио је Чедомир Витковац са линије пенала, уписавши прве поене на мечу.

Занимљиво је да је у завршници црвено-беле са клупе предводио помоћни тренер Стеван Караџић, јер је Драган Шакота зарадио две техничке грешке, због чега је морао да напусти терен пре 40. минута.

Победа у Вршцу, медјутим, донела је Звезди велику бригу пред одлазак на завршни турнир Гоодyеар лиге у Сарајево, јер је Перо Антић у последњој четвртини дуела против Хемофарма изврнуо чланак, због чега је изнесен са терена.

Прве прогнозе лекара говоре да ће Антић морати да паузира пет до десет дана, због чега је доведено у питање његово учешће на финалном турниру регионалне кошаркашке лиге.

„Такмичење које је стартовало је изузетно јако, у свакој групи има по два фаворита. Ми смо одиграли дерби одмах у првој утакмици и због тога је било доста нервозе. Било је прерано за овако битан дуел, али није могло да се бира. Нервоза је изазвана са две стране, ја наравно своју видим више, што ме је испровоцирало да упутим критике, а за последицу имало другу техничку – искључујућу грешку. Ми идемо даље ка свом циљу у Суперлиги, а то је прво место у групи или борба за што бољу позицију у плеј-офу где можда и није толико примарно да ли сте први или други“, изјавио је Драган Шакота после меча.

Звезди сада предстоји учешће на „Финал 8“ турниру у Сарајеву, где ће им противник у четвртак, 20. априла у четвртфиналу, бити домаћа Босна, а затим ће у другом мечу Суперлиге, 26. априла дочекати Здравље у „Пиониру“.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Јеретин 5, Суботић 5, Бајев, Гуровић 23 (6ск), Витковац 2, Радивојевић 5 (4ск), Антић 2, Хендерсон 12 (8ас), Марковић, Раичевић 16, О’Бенон 19.

Претходни текстТешка победа у Ивањици
Следећи текстСтојковић задовољан учињеним