Московљани опет славили

65

Црвено-бели ни у трећем покушају ове сезоне нису успели да надмудре московски Динамо. После два тријумфа у првом делу такмичења по групама, руски тим однео је нову, минималну победу из препуног Пионира – 86:87 (19:27, 24:20, 20:24, 21:16) у првом мечу четвртфинала УЛЕБ купа.

Црвено-бели су се одлично носили са изабраницима Душана Ивковића у првом полувремену пре свега захваљујући фантастичној партији Милана Гуровића, али и френетичној подршци више од 7.000 навијача у Пиониру.

Фаворизовани гости, који су ове сезоне све карте бацили на добар пласман у УЛЕБ купу, су међутим по повратку са одмора преузели контролу игре и преко расположених Лазароса Пападопулоса и Рубена Дагласа стигали до водјства од 13 поена разлике (68:55) у 28. минуту. Упркос доброј серији и осетном паду у игри Звезде у тим тренуцима, чета Драгана Шакоте није се предавала.

Црвено-бели су у финишу трећег квартала и почетком последње деонице успели да анулирају предност гостију, па чак и поведу у 34. минуту са 78:75, али је московска екипа са две везане тројке Валентина Кубракова и Мајра Четмена поново преокренула резултат пред крај меча.

Домаћи су 30 секунди пре краја поново изједначили на 86:86 и после два промашаја Пападопулоса са линије слободних бацања продужили наду за победу, али је онда Вук Радивојевић несмотрено фаулирао Рубена Дагласа, који је са линије пенала једним успешним шутом донео победу Московљанима.

У последњим секундама меча Џерод Хендерсон је покушао да донесе тријумф својој екипи, али је његов шут Рубен Даглас успешно блокирао.

Нову прилику да се „освете“ екипи Душана Ивковића и евентуално изборе пласман медју четири најбоље екипе у УЛЕБ купу ове сезоне, црвено-бели ће имати 7. марта у Москви када је на програму реванш меч четвртине финала.

„Честитам играчима на борбености и приступу тешкој утакмици. Лоше смо почели, али смо смогли снаге да се вратимо у меч. Могло је сигурно за који поен боље, али сам задовољан. Одигран је тек први меч и покушаћемо у реваншу да победимо“, рекао је тренер Црвене звезде Драган Шакота после меча.

„Ја бих страшно волео да нам у Москви суде исте судије, али да исто тако штите гостујући тим. Са таквим суђењем не само да бих био оптимиста за четрвтфинале, него мислим да бисмо могли и да освојимо и УЛЕБ Куп. Не могу да пређем преко суђења. Да је било боље, можда бисмо добили са којим кошем разлике, што не би много значило, али би играче психолошки подигло“, додао је Шакота.

Најефикаснији играч сусрета Милан Гуровић рекао је да је оптимиста упркос поразу.

„Играли смо свих 40 минута добро и страшно ми је жао што нисмо победили. Ја сам увек оптимиста и мислим да имамо шансу. Не бих да говорим о судијама, лако је вређати, али то што су они извели 45 пенала говори нешто. Они су 15 пута скупљи тим од нас, а могли смо да добијемо барем са пола коша. Не знам и не размишљам да ли ћу поново одиграти овако. И пре почетка сезоне сам говорио да ћемо увек имати играче који ће моћи да одскоче и донесу превагу. Овог пута сам то био ја, следећи пут ће то бити неко други „, рекао је Гуровић.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Јеретин 3, Суботић, Мишановић, Драгојловић 10 (4ск), Гуровић 35 (за три 7-10, 4ск, 3ас), Витковац, Радивојевић 2 (2ас), Антић 15 (11ск), Хендерсон 6 (3ск), Марковић 2, Раичевић 8, О’Бенон 5.

Претходни текстНаграде најбољима у 2005. години
Следећи текстЗвезда освојила Беолигу