Звезда добила признање за хуманитарни рад

65

Фудбалски клуб Црвена звезда награђен је за хуманитарни и друштвено-одговорни рад признањем Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.

Наш клуб годинама уназад показао се као организација које се поред спортских успеха може похвалити и бројним акцијама хуманитарног карактера. Признање је испред Министаства уручио министар Зоран Ђорђевић и на тај начин се захвалио нашем клубу за све што чини за угрожене категорије друштва.

Црвена звезда је много пута показала да брине о онима којима је помоћ најпотребнија, као што су деца без родитељског старања, особе са инвалидитетом, ратни и војни ивалиди. Велики број акција спроведем је током трајања Ванредног стања, када је наш клуб чинио све да помогне држави у борби са корона вирусом. Поред донација Инфективној клиници, Црвена звезда је организовала и акцију под називом „Од Звезде с љубављу“ у којој су учестовали и црвено-бели момци и поклонима обрадовали најстарије чланове нашег клуба.

Хуманитарни и друштвено-одговорни рад Фудбалског клуба Црвена звезда може се видети и у донацијама и посетама болницама и институцијама које се брину о деци са посебним потребама, као што су Друштво за церебралну и дечију парализу „Ана Антонијевић“, Дечије клинике у Нишу и Тиршовој.

Одговорно понашање Црвена звезда је промовисала и учешћем у бројним акцијама као што су „Чеп за хендикеп“, „Рециклажна острва“ и „Реци не расизму“. У оквиру Солидарити програма, наш клуб је пружио помоћ школи деце са менталном ометеношћу и аутизмом „Антон Скала“.

У сарадњи са Институтом за трансфузију крви, Црвена звезда традиционално је организовала акције под називом „Црвено бела крв“. Бројним хуманитарним активностима могу се додати и посете школама у којима смо усрећили велики број малишана и обрадовали их поклонима, а у којима су учествовали и првотимци нашег клуба.

Фудбалски клуб Црвена звезда ће и у наредном периоду наставити са друштвено-одговорним радом, уз захвалност Министарству за рад, запошљавања, борачка и социјална питања на признању и ставу према нашем клубу као организацији која се истакла хуманитарним акцијама последњих година.

Претходни текстБен у топ 10 фудбалера Африке
Следећи текстВелико признање за Звездине бисере