Николић: Соба је постала мини теретана

62

Фудбалер Црвене звезде и креатор игре Вељко Николић истиче да се већ навикао на нови режим живота и рада у ванредним околностима. Међутим, не крије да му ова изолација није толико тешко пала, јер уз време издвојено за тренинге, остатак је посвећен породици, помагању сестри око домаћих задатака, мајци око набавке, хобијима…

Осећам се сјајно. Живим са татом, мамом и млађом сестром којој помажем око домаћих задатака како би се што боље привикла. Што се тиче тренинга, придржавам се свега договореног са стручним штабом, максимално сам посвећен. Добра ствар у свему овоме је та што смо се још више зближили са својим породицама. Због превише обавеза некад немамо времена да се виђамо нон стоп. Моји родитељи су овде, помажу ми, надам се да ће овај вирус јако брзо проћи и да ће заобићи све нас – нагласио је Николић.

Николић одговорно проводи дане у свом дому, а истакао је и да је већ навикао на карантин па му и није проблем да цео дан буде код куће.

– Када се пробудим, доручкујем са породицом. Одем са мајком у продавницу, помажем јој и око тога. Затим обавезно одиграмо неке друштвене игре типа „Не љути се човече“, „Монопол“ или слично. После тога ручамо, наравно обавезно одрадим тренинг и тако до увече када се раније леже на спавање. Трудим се да се максимално посветим свему, имам слободног времена на претек, тако да покушавам то да искористим. Стварно нам доста помаже и то што смо сваке среде или суботе били у карантину на Маракани. Ја сам се већ и навикао, није ми проблем да проведем цео дан код куће. Имам доста ствари које радим како би максимално искористио време које имам. Читам и књиге, понекад играм и игрице, радим вежбе и углавном тако изгледају моји дани.

Тренинге у кући одрађује максимално одговорно.

Због целе ситуације не можемо да излазимо напоље да трчимо, а клуб се постарао и да нам тај проблем реши. Сваки фудбалер је добио кућни бицикл да се боље припремамо, да када се вратимо на терен будемо у што бољој физичкој форми. Од своје собе сам направио праву мини терерану. Купио сам све реквизите које ми требају, радим склекове, трбушњаке и сличне вежбе стабилизације. Придржавам се договора са стручним штабом и сигуран сам да сви саиграчи такође раде исто. Јесте тешко, али ја дајем максимум – подвукао је Вељко Николић.

Претходни текстИз архиве – Драган Џајић, велики капитен
Следећи текстРистић и Ребић: Останак у кући је једино решење