Опоравак Звездиних омладинаца

48

Опоравак је једнако важан као и тренинг, а том крилатицом се воде и наши омладинци који су у среду савладали Тотенхем у оквиру Лиге шампиона за фудбалере до 18 година, резултатом 2:0.

Један дан на терену, а други већ на опоравку. Немају наши омладинци много времена за одмор, јер их у понедељак од 12 часова очекује сусрет против Трајала у оквиру домаћег шампионата.

Головима Радуловића и Пиплице савладан је Тотенхем, а наши бисери су корак ближе пласману у наредну рунду Омладинске Лиге шампиона. О томе да се у Црвеној звезди ради на врхунском нивоу, говори и чињеница да су после нешто мање од 24 часа од великог тријумфа, наши бисери поново окупљени у “Физио Тиму” на Новом Београду како би радили на опоравку од тешких напора.

Много нам значи опоравак и услови које овде имамо. Накупи се умор у ногама и после истезања буде лакше да се функционише. Сваки играч има различит третман, у зависности од оног шта му је најпотребније. Конкретно, ја сам на “чизми” која служи за опуштање мишића и бољу цирклукацију. Драго ми је што смо у среду одиграли феноменалну утакмицу и показали наш квалитет. Али у Звезди је ситуација таква да нема много времена за славље, јер два пута недељно играмо утакмице и нема много простора за одмор – рекао је наш омладинац, Милош Пантовић.

“Физио Тим” је састављен од два дела. У првом је физиотерапија за опоравак спортиста који су доживели тешке повреде, док други служи за опоравак после великих физичких напора, а чести гости у овом делу су и рекреативци. Наши омладинци који су јуче започели утакмицу против Тотенхема помно су слушали Слађану Ракић, тренера-терапеута Црвене звезде.

Радимо опоравак и припреме спортиста и рекреативаца, све у циљу здравља људи. Поред физиотерапеута имамо и едуковане тренере који су обучени за рад са децом. Са дечацима из Црвене звезде радимо корекцију постуралних статуса, као и на неким детаљима које кондициони тренер не може да обухвати у раду са њима. Кроз корекцију основних минималних ствари, долазимо до тога да фудбалски напредују. Веома су дисциплиновани и лепо васпитани и могу само да упутим похвале њиховим тренерима – истакла је Слађана Ракић.

Наши омладинци се после четири одиграна кола у групној фази Лиге шампиона налазе на другом месту са освојених седам бодова и имају изгледну прилику да “презиме” у Европи.

Претходни текстПобеда у Врбасу пред репрезентативну паузу
Следећи текстЗвездаши хвала, следе нова изненађења