Седмица омладинаца за нову победу

76

Изабраници Славољуба Ђорђевића приказали су сјајну игру и убедљиво тријумфовали у оквиру 10. кола Омладинске лиге Србије у утакмици против Рада (7:0). Седам голова у мрежи „грађевинара“ и седам различитих стрелаца за Црвену звезду.

Црвена звезда – Рад 7:0 (2:0)

Судија: Мирослав Миленковић.

Гледалаца: 400.

Стрелци: Благојевић у 24, Лукић у 43, Пантовић у 52, Бабић у 58, Радуловић у 64, Писар у 73. и Пиплица у 82. минуту.

Црвена звезда: Катић, Гачић, Благојевић, Матић, Лукић, Миликић (од 60. Писар), Пантовић (од 53. Бурмаз), Одада, Миловановић (од 53. Бабић), Бачанин (од 50. Пиплица), Радуловић (од 75. Пешовић).

Рад: Нешић, Стојановић, Симеуновић, Вуловић (од 86. Миловановић), Вукотић, Пахомов, Николић (од 63. Лукач), Живановић (од 68. Малић), Родић (од 50. Стојковић), Грубишић, Зоговић.

Жути картони: Миликић, Матић (Црвена звезда), Стојановић, Вуловић (Рад).

Славољуб Ђорђевић је одлучио да у овом сусрету од првог минута на терен пошаље Матеју Бачанина који наступа за кадетску селекцију нашег клуба.

Офанзивно су кренули црвено-бели омладинци и већ у првом минуту су могли да дођу до предности. Прошао је Пантовић по десној страни и центрирао за Миловановића, али је снажном нападачу мало недостајао да прихвати лопту и пошаље је у мрежу. Покушао је Благојевић у 14. минуту када је након прекида Радуловића интервенисала одбрана Рада, али је његов ударац из изгледне позиције био изблокиран.

Неколико миута касније, прошао је Благојевић по левој страни и одиграо повратну лопту за Матића, али покушај капитена Црвене звезде на данашњем сусрету, бива неутралисан од стране дефанзиваца Рада. Исплатила се упорност Уроша Благојевића у 24. минуту. Сјајно се кретао, испратио акцију и продор Пантовића и довео црвено-беле до предности ударцем са неколико метара. Резултат је удвостручио Лукић у 43. минуту када је био највиши у скоку после корнера који је извео Радуловић. Већ у следећем минуту, могао је и наш други штопер Миликић, да се упише у стрелце, али је Нешић зауставио његов покушај.

У другом полувремену виђена је голеада и чак пет погодака у мрежи гола који чува Нешић. Феноменална акције Пиплице и Пантовића крунисана је поготком јунака из европског тријумфа против Олимпијакоса, у 52. минуту сусрета. Сјајно је прихватио пас Пиплице и снажним ударцем са десне стране послао лопту у даљи угао. Уписао се у стрелце и Илија Бабић одмах по уласку у игру. Још једна школска акција црвено-белих бисера. Заградио се Бурмаз на средини и проиграо Радуловића који се одлично кретао, успео да прихвати пас и да из прве пронађе Бабића на другој стативи који постиже гол у 58. минуту сусрета.

Радуловић се након две асистенције уписао у стрелце у 64. минуту када је натрчао на одбитак након покушаја Матића и прецизним ударцем савладао Нешића. Шести погодак за црвено-беле, дело је Давида Писара који је спровео лопту у мрежу након сјајног центаршута Пиплице из слободног ударца у 73. минуту. Управо је Пиплица поставио коначан резултат у 82. минуту када је ухватио голмана на “кривој нози” и послао одличан ударац са више од двадесет метара у гол.

Претходни текстЗвезда са Трепчом у Косовској Митровици
Следећи текстНапредак – Црвена звезда 0:1 (0:0)