Црвена звезда – Дубочица 21:24 (11:12)

88

Рукометаши Црвене звезде поражени су у 2. колу АРКУС лиге у „Шумицама“ од новог суперлигаша, екипе Дубочица из Лесковца 21:24 (11:12).

Није се наслућивало да ће Звезда у премијери на свом паркету изгубити утакмицу, јер су изабраници Ненада Перуничића добро отворили утакмицу и имали контролу до 25. минута меча. На овом мечу су и дебитовали повратници Никола Лазић и Душан Андрејевић, као и млади голман Димитрије Јелић, који је на позајмици из Војводине.

Црвена звезда је повела преко Богдана Утвића и контролисала предност која је износила два гола разлике до уласка у последњих 10 минута првог полувремена, када су Иван Хорват и Миљан Ерић донели „плус 3“ – 10:7. Звезда је затим имала два напада да повећа предност и да се резултатски одлепи до одласка на одмор која није искористила, што је искористио Симић на другој страни. Ненад Перуничић је затражио тајм-аут, али није се иста екипа вратила на паркет. Лесковчани су наставили серију до 5:0, преокренули резултат, црвено-бели наставили да греше, а Хорват је успео да погоди за 11:12 на истеку 30. минута.

Одмах на старту уследила је серија гостију до четири ветана поготка, а огроман број изгубљених лопти и техничких грешки Звездиних играча је умногоме допринео томе. Звезда је јурила резултат цело друго полувреме, успевала да приђе на два гола минуса, али не и да стигне до изједначења. Велики број изгубљених лопти и неискоришћених зицера, уз два промашена седмерца, унели су додатну нервозу у црвено-бели тим, који ни одбране Гемаљевића и Јелића нису умирили. Никола Матовић је са два гола у финишу потврдио победу гостију, а Стефан Шапоњић поставио коначних 21:24.

У редовима Црвене звезде најефикаснији су били Никола Лазић и Матија Николић са по 4 гола, по 3 су постигли Иван Хорват, Богдан Утвић и Стефан Шапоњић.

Црвена звезда у наредном колу гостује у Аранђеловцу, екипи Шамота.

Црвена звезда – Дубочица 21:24 (11:12)

Београд, дворана: „Шумице“. Гледалаца: 300. Судије: Миленко Алимпић и Здравко Црњански (Бачка Паланка). Искључења: Црвена звезда 4, Дубочица 8 минута. Седмерци: Црвена звезда 3 (1), Дубочица 5 (5).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Јелић, Јовановић, Хорват 3, Шапоњић 3, Гемаљевић, Мајес, Рајичевић 1, Лазић 4, Чоловић, Андрејевић 1, Туфегџић 1, Утвић 3, Абрамовић, Ерић 1, Божовић, М.Николић 4. Тренер: Ненад Перуничић

ДУБОЧИЦА: Пешић, Цветковић, Симић 1, Продановић 3, Станковић, Николић 2, Маринковић, Јоцић, Павловић 3, Мађар, Митровић 1, Гашић, Радивојевић, Матовић 8, Атанасковић 6, Радисављевић. Тренер: Саша Пејчић

Претходни текстЗвезда савладала и Зејтинбурну
Следећи текстУбедљива победа наших кадета