Потписан уговор са Удружењем ратних војних инвалида Србије

34

Црвена звезда и Удружење ратних војних инвалида Србије потписали су уговор о сарадњи. Наш клуб је овим гестом желео да се захвали на свему што су они учинили за нашу земљу.

Ратни војни инвалиди Србије задужили су нашу државу тиме што су бранили Србију. Црвена звезда желела је да се захвали војницима и омогућила им да на Маракани гледају утакмице свог вољеног клуба.

Председник Црвене звезде Светозар Мијаиловић и председник Удружења ратних војних инвалида Србије Жељко Веселиновић нису крили задовољство због остварене сарадње.

Наш клуб посвећује пажњу људима који су били и остали на бранику отаџбине у ситуацијама када се бранила слобода наше земље. Желели смо да одамо признање и да тим навијачима омогућимо да гледају утакмице Црвене звезде, клуба за који навијају. Ово је наставак акције коју смо имали раније са хендикепираним особама којима смо такође изашли у сусрет да сходно својим могућностима гледају мечеве са источне трибине у најбољим условима – истакао је председник Мијаиловић.

На речи Светозара Мијаиловића надовезао се и председник Удружења ратних војних инвалида Србије Жељко Веселиновић.

Желим пре свега да се захвалим Фудбалском клубу Црвена звезда као и руководству на препознавању интереса креирања нових путева и норми понашања у земљи. Звезда је показала да је највећи клуб у Србији јер је преузела улогу која припада институцијама такве величине, а то је да креира нове односе у друштву. Морам напоменути да је однос друштва према ратним војним инвалидима био на ниском нивоу, а да управо овакве ствари покрећу процеш побољшања тих односа. Највећи број ратних инвалида, као и држављана ове земље, навија за Црвену звезду, а посебна част је та што ће нам Звезда омогућити гледање утакмица на посебним местима која су прилагођена људима са хендикепом. На овај начин одајемо част и поштовање за жртву коју су они дали када је то држава од њих очекивала. Још једном велико хвала за овај вид друштвеног и националног признања – закљућио је господин Веселиновић.

Претходни текстМилојевић: Фокус на првенство
Следећи текстОмладинци наставили победнички низ