Милојевић: Добро познат и квалитетан противник

64

Историја се понавља па ће тако екипа Црвене звезде и овог лета у квалификацијама за Лигу шампиона одмерити снаге са литванском Судувом. Шеф стручног штаба Владан Милојевић изнео је очекивања у квалификацијама.

Играли смо са Судувом прошле године. Добро се познајемо, познају и они нас. Имају доста играча са простора бивше Југославије, то су њихови носиоци игре. Ту је Живановић, Чађеновић, као и доста играча који су наступали у Хрватској. Сигурно треба обратити пажњу на њих. Још увек је рано, али сигурно ћемо детаљно анализирати противника – рекао је Милојевић.

Иако се за годину дана није много тога променило шеф Милојевић истакао је да ће овај двомеч бити јединствен.

Гледајући њихову екипу данас видим да су задржали седморицу или осморицу играча, тренер им је исти, прваци су своје земље и сигурно их треба поштовати. Играју са тројицом фудбалера у одбрамбеној линији, и даље су у формацији 3-5-2 и имају високе играче. Игру углавном базирају на прекидима и дугим лоптама. Не бих желео да много пажње обраћамо на прошлогодишњи сусрет, ова утакмица ће бити посебна. Одмерићемо снаге са добрим и квалитетним противником, треба да се спремимо као што смо се спремали последње две године, да будмео максимално фокусирани за обе утакмице.

Звездин стратег осврнуо се и на ток припрема своје екипе.

Добро је што су играчи мотивисани, све захтеве које постављам пред њих извршавају врло лако. Екипа је без великих промена у односу на прошлу годину, што мени много олакшава посао, јер сада већ можемо да се бавимо и неким детаљима у игри који су нам фалили и које желимо да унапредимо. Форму ћемо брусити кроз пријатељске утакмице. Предност Судуве је што су они већ у такмичарском ритму, тако је било и прошле године. Мислим да ћемо кроз јаке противнике које имамо на припремама успети да дођемо до жељене форме на старту квалификација за Лигу шампиона – поручио је Милојевић.

Претходни текстМркела: Фаворити смо, али озбиљно схватамо Судуву
Следећи текстТрећи тренинг јаког интензитета у Аустрији