Црвено-бели убедљиви против ОКК Београда

135

Кошаркаши Црвене звезде мтс уписали су нови тријумф и задржали епитет непоражених у групи А Суперлиге Србије. Црвено-бели су у дворани ’’Александар Николић’’ савладали ОКК Београд резултатом 82:50 (19:16, 23:13, 25:14, 15:7)

Црвена звезда мтс наставља да ређа победе у Суперлиги Србије. Лидер групе А је до новог тријумфа дошао на свом терену савладавши ОКК Београд прилично убедљиво. Након нешто слабијег почетка, Звезда је наметнула свој ритам, сустигла ривала и даље је све било у знаку црвено-белих.

На крају ни убедљив тријумф није изостао – 82:50. То је укупно четврти у групи А Суперлиге Србије, а изабраници Милана Томића су једини у тој групи који још не знају за пораз. Прилика за продужетак тријумфалног низа биће већ у суботу када Црвена звезда гостује Борцу у Чачку.

Почетак утакмице припао је гостима који су силно мотивисани започели меч. Изненађујућих 3:11 на семафору ипак није предност ОКК Београда која је дуго била на снази. Након закуцавања Мајкла Оџа почела је серија црвено-белих у којој су сјајне роле имали и Огњен Добрић и Душан Ристић па су црвено-бели серијом 11:1 преузели вођство – 14:12.

Звезда је преузела контролу над игром, снажном одбраном су потпуно успорили ривала и није дуго требало да изабраници Милана Томића стекну двоцифрену предност – 33:23.

Ритам игре је био такав да је Звезда без проблема чувала вођство које је на полувремену износило 42:29.

У трећој деоници црвено-бели су били решени да отклоне свако питање победника. Кеј Си Риверс је убацио у додатну брзину и тројкама разбијао одбрану ривала. Када је то исто урадио капитен Бранко Лазић, а потом и за два поена погодили Симанић и Ристић предност Звезде је досегла ’’плус 22’’ на 13 минута пре последњег звука сирене – 59:37.

Како је већ пракса на последњим утакмицама сви играчи у протоколу су добили прилику и сви су се уписали у стрелце. Екипа је задржала свежину за наредне изазове, а ритам утакмице није опао. На крају још један суперлигашки изазов је успешно преброђен.

КК Црвена звезда мтс – ОКК Београд 82:50 (19:16, 23:13, 25:14, 15:7)

Црвена звезда мтс: Раданов 2, Човић 6 (12ас), Кешељ 5, Давидовац 2, Ненадић 9, Лазић 5, Фаје 2 (5ск), Добрић 13 (5ск), Ристић 15 (7ск), Симанић 4 (5ск), Риверс 9, Оџо 10.

Немања Ненадић:

Честитам екипи ОКК Београда на фер и коректној игри. Показали су мотив као и сви против Црвене звезде. Мислим да смо одиграли одличну утакмицу, о чему најбоље говори то што смо примили само 50 поена. Гледамо напред, у суботу играмо у Чачку против Борца и крећемо припреме.

Милан Томић:

Одиграли смо одбрану на високом нивоу и генерално квалитетну утакмицу. Није добро правити велику анализу гледајући коначан резултат. Желим да честитам ОКК Београду на доброј утакмици, али и мојим играчима на веома озбиљном приступу током целе утакмице.

Претходни текстМркела: Поносан сам!
Следећи текстИза југа Маракане – Сто голова млађих пионира