Црвено-бели немоћни против Динама

102

Ватерполисти Црвене звезде доживели су пораз у 11. колу Лиге шампиона од Динама из Москве резултатом 8:17.

Након водећег гола гостију Вељко Танкосић је изједначио, а онда су се Московљани са три гола резултатски „одлепили“. Танкосић је постигао још један гол, да би Динамо узвратио са два за 2:6. Звезда преко Душана Васића користи играча више да смањи заостатак, а гости поново узвраћају. Одличну контру испливао је Вук Милојевић који је смањио на 4:7, али Динамо користи играча више и поново долази до плус четири.

Трећа четвртина у потпуности је припала гостујућој екипи која је у том периоду постигла шест голова, док је Звезда дала само један када је Танкосић из петерца постигао свој трећи гол. У последњој четвртини играло се гол за гол. Сва три гола у том периоду за црвено-беле постигао је Васић, а на крају су гости славили резултатом 8:17.

Најефикаснији у тиму Александра Филиповића био је Душан Васић са четири гола, три је постигао Вељко Танкосић, а једном се у листу стрелаца уписао Вук Милојевић.

Наредно 12. коло Лиге шампиона на програму је 13. априла када ће Црвена звезда угостити италијанску Брешу.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – ДИНАМО МОСКВА 8:17(2:4, 2:4, 1:6, 3:3)

Београд – Базен: СРЦ Милан Гале Мушкатировић. Судије: Ђорђ Кун (Мађарска) и Аксел Бендер (Немачка). Играч више: Црвена звезда 8(3), Динамо 6(4). Петерци: Црвена звезда 1(1), Динамо 1(1).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Краљ, Танкосић 3, Милојевић 1, Бурсаћ, Перковић, Васић 4, Битадзе, Љубеновић, Илић, Поповић, Шулц, Радовић, Тодоровски. Тренер: Александар Филиповић.

ДИНАМО: Костров, Лазарев 2, Копцев, Сучков, Латипов, Пијетловић 3, Бичков 3, Нагаев, Суботић 4, Колод 2, Лисунов 2, Шепелев 1, Мурашов. Тренер: Марат Закиров.

Претходни текстСлога – Црвена звезда 22:30 (9:15)
Следећи текстКарте за Мачву