Звезда за викенд домаћин Ф4 WABA лиге за пионирке

67

ККЖ Црвена звезда Комбанк предстојећег викенда очекују два велика турнира, од којих је домаћин једног, завршног турнира WABA лиге у узрасту пионирки (У15) у дворани „Баскет Сити“, 23. и 24.марта.

Након два трофеја протеклог викенда у Звездиној кошаркашкој породици није било много времена за славље. Нови изазови су већ пред нама.

Главни догађај сезоне је у Цељу, где ће се сениорке Црвене звезде борити за 45. трофеј у историји клуба и другу годину узастопно бити учесник Фајнал фора регионалног такмичења. Њиховим стопама кренуле су и најмлађе наде. Најбољи пионирски колектив СД Црвена звезда, пионирке ККЖ Црвена звезда Комбанк пласирале су се међу четири најбоље екипе региона у свом узрасту, у првој сезони, и имаће прилику да се надмећу за трофеј у Београду.

Управо у дворани „Баскет Сити“ одиграо се и први турнир регионалног такмичења за девојчице рођене 2004.године и млађе у текућој такмичарској години организован у режији ККЖ Црвена звезда Комбанк, а потврду добре организације, квалитетне игре и поштовања протокoла дао је и комесар такмичења и тренер Трешњевке Жељко Циглар.

Звезда се као домаћин сјајно показала, то морам да истакнем. Дворана је предивна, судије одличне. Они јесу делегирани, али је веома важно напоменути да је то битан фактор за једну квалитетну спортску приредбу. Што се мене тиче, турнир оцењујем максималном оценом јер је све било на врхунском нивоу. Ту су добри људи, пријатељи од раније или неки нови, за пожелети да сви турнири буду баш такви.

Након шест одиграних кола, која су била подељена на по једно коло месечно у два турнира чији су домаћини били сви клубови, најбоље четири екипе из групе обезбедиле су пласман у плеј-оф, а затим и по две најбоље екипе на завршни турнир.

Прву утакмицу црвено-беле девојчице су одиграле против вицешампиона региона загребачке Трешњевке, који ће бити противник у полуфиналу које је на програму 23.марту у 14 часова. Турнир ће отворити први полуфинални пар из Словеније, ЖКД Илирија и Цеље (12 часова). Меч за треће место играће се у недељу од 12 часова, а велико финале заказано је за 14 часова.

Црвено-беле су већ одбраниле два наслова из претходне сезоне – Осмомартовски турнир и Беобаскет мини Куп, а регионално такмичење се показало као одличан полигон за усавршавање и напредак талентованих девојака из Звездине најмлађе такмичарске генерације.

Претходни текстСтрахињи Јованчевићу уручена плакета „Наш шампион“
Следећи текстИза југа Маракане – Премијера пионира