Поднет званичан захтев за титулу из 1946.

70

ФК Црвена звезда је на седници Скупштине ФСС-а званично упутио захтев Правној комисији за признавање титуле из 1946. године.

Испред актуелног шампиона Србије то је учинио генерални директор Звездан Терзић.

Овом приликом желим да вам се обратим са захтевом да Скупштина ФСС-а као највиши орган нашег савеза, узме у разматрање захтев ФК Црвена звезда поднет ФСС-у 17. јануара 2017. године за признавање титуле првака Србије коју је 1946. године освојила Црвена звезда, као титулу националног карактера. У захтеву смо навели све чињенице које недвосмислено указују на то да је Црвена звезда освајач шампионске титуле те 1946. године. Исти захтев смо поднели и сада, односно 7. марта ове године. У том смислу тразимо да Скупштина донесе одлуку и изда налог надлежним органима ФСС-а, тј. Правној комисији ФСС-а, а у случају потребе и другим органима, да у примереном року дају своје мишљење о овој иницијативи, а након чега би Скупштина ФСС-а на својој следећој редовној седници донела и своју дефинитивну одлуку о истој, а у складу са нашим захтевом и добијеним мишљења од стране надлежних органа ФСС-а – поручио је Звездан Терзић.

Звезда је 1946. године била прва у шампионату Србије у тадашњој Федеративној Народној Републици Југославији, а сада је поменути захтев усвојен и иде на разматрање надлежних органа.

Председник Комисије за правна питања ФСС је Дејан Шупут, док су поред њега у овом телу и Вељко Радуловић (потпредседник), Божидар Бероња (члан) и Бранислав Недимовић (члан), који би у наредном периоду требало да донесу одлуку.

Претходни текстКуп је наш!
Следећи текстВулић: Ми смо велика породица