Црвена звезда – Обилић 25:29 (12:14)

128

Рукометаши Црвене звезде поражени су од Обилића у „Шумицама“ у последњој утакмици 19.кола Суперлиге – 25:29 (12:14).

У директном дуелу против конкурента за плеј куп црвено-бели су доживели нови пораз. Ни након шест утакмица у пролећном делу првенства Звезда није успела да забележи победу, у последњих десет мечева доживела је седми пораз и бориће се за опстанак у плеј ауту.

Иако је почетак обећавао, повела је Црвена звезда 3:1, Љубеновић био сигуран на голу, уз неколико интервенција, а затим смо видели резултатску клацкалицу, до 25.минута је било изједначено – 11:11. Испољили су црвено-бели старе бољке, неискоришћен седмерац и неколико зицера, што је екипа Обилића умела да искористи, па је головима Милоша Ивошевића на одмор отишла са плус 2, 12:14.

У другом полувремену, Звезду је у игри одржавао Иван Хорват, али није успевао да анулира много грешака у организацији игре, још један неискоришћен ударац са седам метара и четири чисте ситуације које је одбранио капитен и голман гостију Радовић, који је проглашен за играча утакмице. Обилић је контролисао и ситуацију на паркету и резултат предвођен Миланом Ћоровићем и непогрешивим Растком Аничићем. Звезда је успела да приђе на минус од два гола, али је Аничић дуплирао предност свог тима и потврдио победу.

У последњем минуту, Радовић је неутрализовао још један седмерац и након тога зицер Љубојевића, али тада је већ било превише касно за било какав исход осим пораза црвено-белих. На крају, Обилић је славио у веома битној утакмици 29:25.

Шест пута су погађали капитен Иван Рајичевић, Иван Хорват и Петар Бугариновић.

Црвену звезду очекује борба за опстанак у елитном друштву кроз плеј аут, а у наредном колу следи путовање у Нови Пазар. Још три кола су остала до краја првенства.

Црвена звезда – Обилић 25:29 (12:14)

Београд, дворана „Шумице“. Гледалаца: 250. Судије: Ђорђе Јевтић и Милош Јевтић (Лазаревац). Искључења: Црвена звезда 6, Обилић 6 минута. Петерци: Црвена звезда 6 (3), Обилић 6 (6).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Чоловић, Хорват 6, Лазић, М.Николић, Н.Николић 1, Туфегџић, Љубојевић 4, Љубеновић, Бугариновић 6, Панић, Херцеговац, Ђорђијевић 1, Рајичевић 6. Јовановић, Петрић, Мајес 1. Тренер: Антон Букилић

ОБИЛИЋ: Радовић, Подрашчић, Ћоровић 4, Вокши 2, Аничић 10, Јестровић 2, Дражић, Миљаковић, Мирић 2, Павић 4, Стојић, Милутиновић, Теодоровић, Мандић, Ивошевић 4, Бећировић 1. Тренер: Даниел Петковић

Претходни текстИспуните трибине и у Купу Србије
Следећи текстДођи на Куп, учлани се, чека те награда