Црвена звезда савладала Приморац

115

Ватерполисти Црвене звезде остварили су победу над Приморцем резултатом 13:8 у 16. колу Триглав регионалне лиге.

Овом победом црвено-бели су избили на 6. место на табели након премијерног меча 16. кола, а за сада имају и меч мање од конкурената.

Звезда је голом Вељка Танкосића повела, али су гости до краја прве четвртине преокренули на 1:2. Поново је прецизан био Танкосић који је донео изједначење на почетку другог периода игре, али је Приморац постигао три гола за 2:5. Душан Васић је са два гола смањио резултат, али су гости до краја првог полувремена подтигли још један и са плус два отишли на одмор.

Црвено-бели су преко Радовића и Битадзеа на почетку треће деонице изједначили на 6:6, а онда је Ђорђе Љубеновић са три фантастична поготка донео преокрет нашој екипи (9:6). Гости су успели да се упишу на семафор у трећој четвртини, а Васић на почетку четврте враћа предност од три гола нашем тиму. Краљ је одлично бранио и спречавао Приморац да ухвати прикључак, а голом Шулца Звезда је одржавала вођство. Својим четвртим голом Љубеновић је повећао предност (12:8), а онда је Максимовић решио питање победника – 13:8.

Најефикаснији на мечу био је Ђорђе Љубеновић са 4 гола. Душан Васић је уписао 3, а Вељко Танкосић 2 гола.

Наредног викенда на програму је претпоследње 17. коло у којем Црвена звезда дочекује шабац.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – ПРИМОРАЦ 13:8 (1:2, 3:4, 5:1, 4:1)

Београд – Базен: СРЦ Милан Гале Мушкатировић. Судије: Станко Ивановски и Лазар Анђелић. Играч више: Црвена звезда 9(4), Приморац 10(1). Петерци: Црвена звезда 1(1).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Краљ, Танкосић 2, Максимовић 1, Бурсаћ, Перковић, Васић 3, Битадзе 1, Жежељ, Илић, Поповић, Шулц 1, Радовић 1, Мишовић, Љубеновић 4. Тренер: Александар Филиповић.

ПРИМОРАЦ: Шубтадзе, Перковић, Црепуља 2, Петровић 1, Матковић 1, Гопчевић, Иванковић 1, Павличевић, Вишњаков, Гргуревић, Кријешторац 3, Мачић, Исљамовић, Драшковић. Тренер: Петар Вицо.

Претходни текстЗвезда преокретом до победе над Спартаком
Следећи текстЦрвено-бели у недељу у Старој Пазови