Радник – Црвена звезда 0:1

152

Наши фудбалери освојили су цео плен у Сурдулици тријумфом над Радником са 1:0 (1:0), у 23. колу Суперлиге. Наредног викенда, 2. марта од 18 часова, на програму је 159. вечити дерби на стадиону „Рајко Митић“.

Црвено-бели су наставили да ниже сјајне партије и резултате, и забележили су и другу победу у наставку сезоне, а уједно је ово била 49. утакмица заредом без пораза у домаћем првенству.
Дуел је одигран по веома хладном времену, температура је била у минусу, а решио га је Милан Гајић јединим поготком на мечу.

Шеф стручног штаба Владан Милојевић мало је променио стартну поставу у односу на пролећну премијеру са Војводином, па је прилику да дебитује добио Алекса Вукановић, док су Ебисилио и Павков заиграли од почетка уместо Марина и Боаћија.

Прво полувреме обележио је првенац Гајића, неколико добрих покушаја Лоренца Ебисилија, Звездина контрола дешавања на терену, као и две шансе које је имао Радник.

Златни „орлић“ и новајлија из Бордоа уписао се у стрелце у осмом минуту и тако у другом наступу у црвено-белом дресу дошао до првог поготка. Гајић је као и против Војводине и у Сурдулици играо левог бека, а у раној фази меча нашао се на правом месту да одбијену лопту из прве са ивице казненог простора пошаље у доњи леви угао за вођство.

Ебисилио се истакао већ после неколико секунди од првог звиждука судије Пипера, на центаршут Симића је покушао готово из „мртвог“ угла са леве стране, али је изблокиран. Затим је холандски везиста шутирао и левом ногом непрецизно у 20. минуту на додавање Павкова главом, а пред одлазак на одмор је са дистанце тукао снажно поред десне стативе.

Како смо прешли у други део првог полувремена, тако је Радник имао две опасне прилике. Најпре је Игор Златановић уздрмао пречку после чега је Стојковић отклонио опасност, да би затим у 28. минуту исти играч натерао Борјана на параду којом је извукао лопту испод пречке и сачувао мрежу.

Пред паузу је поменути Жуле Стојковић имао добар центаршут са десног бока на који је Павков мало закаснио да боље реагује са ивице петерца.

И у наставку се трудио Ебисилио, али није успевао да упути прецизнији шут како би угрозио голмана Васиљевића, док се Борјан опет истакао у 57. минуту. Незгодан ударац из прекида упутио је Ристовић, а наш голман је спретном одбраном уз помоћ пречке још једном сачувао мрежу.

По истеку сат времена игре прилику са клупе је добио Мирко Иванић уместо Ебисилија, а Радник је имао још две добре шансе… Најпре је Златановић са око 20 метара послао лопту поред стативе, да би у 69. минуту Борјан сигурно зауставио покушај Даноског искоса са леве стране.

Узвратили су наши фудбалери одмах затим када је Симић прошао по левом крилу и додао до Павкова коме је и лош терен засметао да боље реагује, док је Вукановића изблокирао Пајовић из непосредне близине.

До краја је за Црвену звезду дебитовао и Милош Вулић заменивши у 80. минуту Вукановића, такође дебитанта на овом сусрету, а резултат је до последњег звиждука судије Пипера остао 1:0 за шампиона Србије.

Радник – Црвена звезда 0:1 (0:1)

Стадион: Градски у Сурдулици. Гледалаца: око 3.000. Судија: Петар Пипер (Чачак). Стрелац: Гајић у 8′. Жути картони: Ристовић у 57′ (Радник); Милуновић у 56′ (Црвена звезда).

Радник: Васиљевић, Ђорђевић, Миловановић, Стевановић, Пајовић, Ристовић, Којић (од 73′ Пејчић), Станисављевић (од 79′ Стојановић), Керемех, Даноски (од 73′ Дамњановић), Златановић

Црвена звезда: Борјан, Стојковић, Савић, Милуновић, Гајић, Јовичић, Чаушић, Вукановић (од 80′ Вулић), Ебисилио (од 64′ Иванић), Симић (од 90′ Јирка), Павков

Претходни текстАНГТ – Црвена звезда новом стотком у финалу!
Следећи текстМилојевић: Тешка три бода