Осам победа и 34:2 против Радника

58

Наше фудбалере ове суботе, 23. фебруара од 17 часова, очекује најдаље суперлигашко гостовање, јер ће у 23. колу домаћег првенства на мегдан Раднику у Сурдулици.

Црвено-бели су успешно започели други део сезоне и протеклог викенда савладали Војводину резултатом 4:0 на свом терену, а сада је време и за прво пролећно гостовање, односно прво званично у 2019. години.

Звезда је против Радника остварила и најубедљивији тријумф ове сезоне до сада, пошто је 15. септембра прошле године било 6:0 на Маракани у јесењем делу пред више од 13.000 гледалаца. Тада је двоструки стрелац био Ричмонд Боаћи, а по један погодак био је дело Марина, Кафуа, Чаушића и Стојиљковића.

До сада смо одиграли укупно осам утакмица против екипе из Сурдулице и остварили свих осам победа од 2015. откако је Радник учесник Суперлиге. Наши фудбалери су чак у пет наврата славили са пет или више лопти у мрежи ривала са југа Србије.

Пре последњег тријумфа, на три од четири сусрета резултат је био 5:0 за црвено-беле и једном 2:1, у Сурдулици је било и 4:1 и 2:0 за Звезду, док је у првом дуелу два тима на Маракани било 5:0 у децембру 2015. године. Укупна гол-разлика износи 34:2.

Све наведено говори да Црвена звезда има савршен учинак против Радника у суперлигашком друштву. Дужи низ победа има само против Рада, кога је савладала на девет узастопних сусрета и гостовање у суботу је прилика да се дође до истог учинка и против Сурдуличана.

Претходни текстЗвезда у петак домаћин Младом раднику и Железничару
Следећи текстСтрахиња и Милана бронзани у Истанбулу