Шифра „боцкај“ на тренингу

43

Дупли програм за петак је завршен и други данашњи тренинг наших фудбалера трајао је нешто више од сат времена уз акценат на уигравању и завршници.

Мало после 17 часова црвено-бели изашли су на терен, на коме су се задржали нешто више од сат времена. На програму је било тактичко уигравање и то дан пред меч са Лудогорецом који ћете у суботу од 15 сати моћи да пратите у директном преносу на нашем Јутјуб каналу.

Са загревања су пулени Владана Милојевића убрзо прешли на шеву која је трајала готово пола сата. Како је пре подневни тренинг био далеко вишег интензитета и пређено је око шест километара, на другом су радили блажим темпом.

Главни део био је посвећен детаљима у игри, центаршутевима и завршници, док је једна мања група фудбалера играла ножни тенис.

Поента главне вежбе била је да штопери са центра шаљу лопту на бок одакле су бекови са обе стране центрирали преко помоћних голова ка тројици офанзиваца чији је задатак био да затресу мрежу.

Често је шеф стручног штаба Владан Милојевић тражио од играча да „боцкају“ приликом центрирања, односно да на прави начин пребаце замишљеног ривала испред себе, погоде одређену тачку у простору и тако адекватно пронађу саиграча између петерца и пенала.

И тресла се мрежа, али и пречка, било је и неколико сјајних покушаја маказицама, док су у више наврата и Звездини голмани били на висини задатка, а све то са циљем побољшања одређених делова игре.

До краја припрема наши фудбалери одиграће још три контролне утакмице. После дуела са Лудогорецом, 5. фебруара одмериће снаге са Работничким, а три дана касније излазе на мегдан Марибору. Повратак у Београд заказан је за 9. фебруар.

Претходни текстСимић: Љубав према Звезди је кључна
Следећи текстЦрвено-бели поново бољи од Младости