Милојевић: Искористити сваку шансу

70

Тренер фудбалера Црвене звезде Владан Милојевић рекао је дан уочи утакмице 3. кола Лиге шампиона и гостовања Ливерпулу (среда, 21:00) да је први задатак неутралисати стил игре ривала колико је могуће, а онда и да искористе сваку шансу која им се укаже.

Играмо против екипе која има изузетан стил игре и то најпре треба неутралисати, а онда ћемо пробати да искористимо сваку могућу шансу која нам се буде указала. Ливерпул је фантастичан тим, игра јако добро од почетка сезоне. Печат тренера Јиргена Клопа је увек видљив, познавајући његов рад видимо да играју доминантно у сваком мечу уз велики број шанси – рекао је Милојевић.

Његов колега са клупе славног енглеског клуба изнео је низ похвала на рачун нашег тренера, посебно апострофирајући како уме да комбинује начине игре.

Једноставно, господин Клоп нас је одлично описао. Причамо о Ливепрулу као и о ПСЖ-у и Наполију, свесни смо где су њихова првенства и где су они сада у фудбалу. Ми смо доминантни у нашој лиги, али сада играмо против екипа који су фаворити и имају много више искуства од нас у свим елементима.

Једно од питања се односило и на то да Ливерпул сада не изгледа тако убојито као на почетку сезоне, али Милојевић истиче да то никако не умањује снагу предстојећег ривала.

Неки пут у фудбалу не дође жељени резултат и поред добре игре, што није знак кризе, већ само дође такав дан. Сваки добар напад произилази из добре одбране и јако је тешко то тачно објаснити. Зависи од ситуације до ситуације…

За крај се осврнуо и на развој у нашој групи Ц Лиге шампиона.

Треба бити реалан, наше шансе за пролаз нису велике, али је људски и спортски надати да било шта урадимо. Имамо још две утакмице после ове на Енфилду, две у Београду и једну у Напуљу, и као спортисти морамо да верујемо. Пробаћемо да искористимо сваку шансу колика год да постоји – закључио је Милојевић.

Претходни текстЖивковић: Пред најтежом препреком
Следећи текстДегенек: Спремни за добар меч