Ненад Перуничић нови селектор репрезентације Србије

352

Тренер РК Црвена звезда и један од најбољих рукометаша свих времена, легендарни Ненад Перуничић нови је селектор репрезентације Србије!

УО РСС јуче је изабрао Ненада Перуничића за селектора мушке репрезентације, уз потписан уговор на четири године, а Перун ће остати тренер Црвене звезде.

Огромна част и понос, и огромна одговорност. Можда као играч нисам имао овакву трему, позитивну наравно, али то је тај изазов и одговорност. Ово је нешто што сам у подсвести и желео као тренер. Водити национални тим је највећа част, а највише хвала мојој Звезди, без Звезде не би било ни овога. Наравно да остајем у Звезди – прве су речи тренера црвено-белих и новог селектора Србије за званични сајт.

Конференција за медије поводом избора селектора мушке репрезентације Србије, Ненада Перуничића, биће одржана у среду у 13 часова у просторијама Рукометног савеза Србије у Тошином Бунару 272 у Новом Београду.

Прве обавезе и деби на клупи националног тима популарни Терминатор имаће 21. октобра када почиње ЕХФ недеља националних тимова, са два кола квалификација за ЕП 2020.

Србија ће и на СП које се у јануару 2019.године одржава у Немачкој и Данској имати велики посао јер се налази у групи са домаћином Немачком, Француском, Русијом, Бразилом и Јужном Корејом, а само прва три иду у главну рунду, другу фазу.

Досадашњи вд селектора Љубомир Обрадовић промовисан је у координатора мушких репрезентативних селекција, и остаје на кормилу женског националног тима.

Ненад Перуничић је 141 пут облачио национални дрес Југославије и постигао 521 гол. Освојио је бронзане медаље на ЕП у Шпанији 1996. и СП 1999. године у Египту. На Олимпијским играма у Сиднеју 2000. године заузео је четврто место. Ови успеси су уз сребро на ЕП 2012.године у Београду највећи домети у историји репрезентације.

Спортско друштво Црвена звезда честита Ненаду Перуничићу на избору за селектора Србије и жели пуно среће и много успеха у наставку каријере.

Претходни текстКуп Србије: Звезда против Динама
Следећи текстРеми омладинаца на европској премјери