Звезда и Србија најбољи у Европи

110

Захваљујући победи над Салцбургом и пласману у Лигу шампиона Црвена звезда и Србија повећале су предност на првом месту УЕФЕ листе коефицијената.

Србија, као и наш клуб, тренутно имају највећи број бодова на листи, а томе су највише допринеле победе у квалификацијама за Лигу шампиона Црвене звезде. Наш клуб је за пласман у елитно такмичење добио бонус од четири бода и сада наша земља има укупни конто сезоне 5.250 поена.

Иза Срба на листи се налазе норвешки клубови са 4.125 бодова, с тим да имају два учесника у Лиги Европе, потом Шкоти са четири екипе, од којих су две учениси Лиге Европе, Кипрани са два тима у Лиги Европе и Данци са једним представником у Лиги Европе, са по 3.875 поена.

Гледајући појединачно клубове, Црвена звезда је освојила највише поена – чак 10, један више од Ајакса, три од Бенфике и АЕК-а. Овиме је Црвена звезда још једном показала да је лидер и носилац српског фудбала.

Успех нашег клуба је још већи када додамо и то да је Црвена звезда једини клуб који је кренуо од првог кола квалификација за Лигу шампиона и пласирао се у групну фазу.

Претходни текстОдржан жреб за Лигу шампиона, Звезда у групи А
Следећи текстТермини омладинске Лиге шампиона