Црвена звезда – Јавор 3:0 (2:0)

176

На пролећној премијери у Суперлиги фудбалери Црвене звезде савладали су Јавор и учврстили се на првом месту на табели.

Фудбалери Црвене звезде лако и рекло би се рутински стигли су до прве првенствене победе у националном шампионату у 2018. години. Тренер Милојевић у односу на екипу која је играла у среду против ЦСКА у Лиги Европе, прилично је изменио састав и указао прилику младим играчима свог тима, Аџићу, Илићу, Рачићу и Бабићу. Условно речено шарени састав црвено-белих лако је изашао на крај са гостима из Ивањице. Већ у осмом минуту ступио је на сцену тандем из појединих утакмица јесење полусезоне, Пешић – Аџић. Први је кренуо у соло продор, лопта је стигла до младог нападача који је рутински послао лопту у даљи угао Ђогатовићевог гола.

Темпо читавог меча није био интензиван, чему је доста допринео и рани погодак најтрофејнијег српског клуба. До одласка на одмор велику прилику имао је Родић након феноменалног паса Крстичића, међутим, голман Јавора изашао је као победник из овог дуела. Вођство Црвене звезде дуплирао је најбољи стрелац тима, Александар Пешић, који је сигурним ударцем са 11 метара савладао Ђогатовића други пут. Једанаестерцу је претходио прекршај управо над убојитим Нишлијом.

Наставак, односно друго полувреме нису донели много промена. У распону од 45 до 60 минута новајлија Бен се нашао у три идеалне ситуације пред голом гостију, али није успео да забележи свој првенац у Црвеној звезди. Оно што није успео Бен, јесте Пешић, својим другим голом на данашњој утакмици. Одличном кретњом је себи створио брисан простор ка голу Јавора и лрутинском егзекуцијом поставио коначних 3:0 за свој тим.

До краја сусрета оба тима одиграла су у лаганом ритму, и није било превише узбуђења. Пред сам крај сусрета повредио се млади Аџић који је на носилима изнет са терена.

Уз песму најватренијих присталица са северне трибине, Милојевићеви изабраници испраћени су са терена највећег српског стадиона и у наредних неколико дана максимално ће се посветити припреми реванш сусрета против руске екипе ЦСКА који је на програму у среду од 18 часова.

Црвена звезда – Јавор 3:0 (2:0)

Стадион: „Рајко Митић“. Гледалаца: 7.588. Судија: Илија Брдар. Стрелци: Аџић у 8′, Пешић (пен) у 31′ и 72′.

Црвена звезда: Борјан, Стојковић, Фримпонг, Бабић, Родић, Рачић, Крстичић, Л. Илић, Аџић, Бен, Пешић.
Резерве: Супић, Савић, Гобељић, Милијаш, Милић, Срнић, Радоњић.

Јавор: Ђогатовић, Ристовски, Амановић, Остин, Црномарковић, Панић, Маричић, Ђерић, Мркаић, Петковић, Севић.
Резерве: Сћекић, Илић, Цветковић, Маричић, Марковић, Елиомар, Колаковић.

Претходни текстПразник у Џудо клубу Црвена звезда
Следећи текстМилојевић: Циљ је испуњен