Звезда напредује на УЕФА ранг листи

130

Након ремија Црвене звезде и екипе ЦСКА из Москве, београдски црвено-бели додатно су поправили свој пласман на УЕФА ранг листи.

Црвена звезда је овогодишњу европску сезону започела са 195. места на УЕФА ранг листи клубова. Звездин коефицијент тада је износио 4,25. Захваљујући уласку у групну фазу Лиге Европе, резултатима оствареним у групи и пласманом у 1/16 финала, као и ремијем против руског ЦСКА, Црвена звезда је већ сада успела да освоји довољно бодова да може да се похвали како у претходних 12 година није имала бољи пласман.

Наиме, Звезда тренутно заузима 116. место, што је скок за чак 79 места! Освојеним бодом против руске екипе, Звезда је напредовала за додатних осам места, прескочивши притом клубове попут Лила, Бордоа, Аполона, Апоела… Наравно, црвено-бели имају прилику да, уколико остваре повољан резултат у Москви, додатно напредују на УЕФА ранг листи и тиме себи обезбеде повољнији жреб наредног лета, када клуб чекају нове квалификације за, надамо се, Лигу шампиона. Чак и у случају неповољног резултата, јасно је и да ће Црвена звезда задржати актуелну позицију јер клубови који се налазе иза њенису учесници нокаут фазе ни једног од два европска такмичења.

Црвена звезда је ове сезоне успела да освоји већ осам бодова, и тренутно се, рачунајући и претходне четири сезоне, налази на броју 10,75.

Тако се актуелна екипа Црвене звезде изједначила са генерацијом 2006/07 која је почетак сезоне дочекала такође на 116. месту.

Претходни текстВучићевић: Више немамо права на кикс
Следећи текстПрвотимци Црвене звезде изненадили Нишлије