Непремостива препрека – Звездина одбрана

30

Наши фудбалери имају активан резултат у двомечу са екипом ЦСКА, а игра коју су приказали у првој званичној утакмици у 2018. години може да охрабри све навијаче пред пут у Москву који нашу екипу очекује следеће недеље.

Резултат утакмице шеснаестине финала Лиге Европе између Црвене звезде и ЦСКА посебно добија на значају када се зна да је Звезда покварила фантастичан скор који на европским гостовањима има московска екипа.

Да изабраници Владана Милојевића нису имали ни мало лак задатак показује чињеница да је пре меча са Црвеном звездом екипа ЦСКА могла да се похвали импозантним податком. На последних пет европских гостовања фудбалери московске екипе забележили су чак четири победе против изузетно јаких екипа, а када изгубе то се дешава само од најбољих. Такође, свим својим противницима на ових пет сусрета дали су барем један гол, али на Маракани у томе нису успели.

Тај податак додатно говори о одличној партији коју су пружили наши фудбалери. Посебно се истакла одбрамбена линија јер статистички највеће индексе у целом тиму имају десни бек Филип Стојковић, наш голман Милан Борјан који одличним интервенцијама наставља да улива сигурност читавој екипи, као и штопер Вујадин Савић. Одличан посао испред нашег гола комплетирали су сигурним интервенцијама Дамјан Ле Талек и Милан Родић.

У мечу са Црвеном звездом ЦСКА је био јачи за нападача Мусу, кога нису имали као додатну снагу у претходним сусретима. Он је у зимском прелазном року дошао у московски клуб из Лестера, а наши фудбалери су га одлично зауставили на дебију и тиме показали сав квалитет који поседују. Последња линија нашег тима не преузима све заслуге за то, како је истакао штопер црвено-белих Дамјан Ле Талек одбрана креће од нападача и управо је тај тимски дух био је главна снага наше екипе на јучерашњем сусрету.

На својим претходним европским гостовањима Московљани су били бољи од тренутно другопласиране екипе грчке лиге АЕК-а са 0:2, потом су са 0:1 победили лидера швајцарске лиге Јанг Бојс. Истим резултатом били су бољи и од актуелног шампиона Швајцарске Базела. Са 2:1 московски тим победио је Бенфику. Треба имати у виду да је једини пораз у том низу ЦСКА забалежио у сусрету са Манчестер Јунајтедом, а да је мало фалило да резултат буде другачији говори и чињеница да је московска екипа на одмор отишла са предношћу од једног гола.

Ови подаци јасно указују на квалитет Звездиног јучерашњег противника. Међутим, наши играчи су били на висини задатка и једина су екипа која није примила гол од изузетно јаког московског ЦСКА. Зато можемо да очекујемо да наш одбрамбени бедем не попусти ни у реванш мечу, а да у Москви реализација буде на вишем нивоу и тиме наши фудбалери обезбеде себи место међу 16 најбољих екипа у Европи.