Црвено-бели убедљиви против Задра

105

Кошаркаши Црвене звезде мтс пету узастопну победу у АБА лиги и учврстили се на првој позицији табеле регионалног такмичења. У дворани ’’Александар Николић’’ савладан је Задар резултатом 97:67 (22:19, 25:17, 28:14, 22:17).

Кошаркаши Црвене звезде мтс наставили су тријумфални низ. У госте црвено-белима дошла је мотивисана екипа Задра, али црвено-бели су имали јасан план који су готово беспрекорно спровели у дело од првог до последњег минута утакмице.

Јубиларан меч за Бранка Лазића који је уписао 340. наступ за Црвену звезду, додатно је уприличен новом победом. Црвена звезда мтс савладала је Задар резултатом 97:67. Изабраници Душана Алимпијевића још једном су показали да се налазе у завидној нападачкој форми јер су у последње три утакмице убацили чак 297 поена.

Обе екипе заиграле су у брзом ритму од почетка утакмице. Ређали су се кошеви са обе стране, а мотивисани Задар играо је веома добро и резултатски био у игри. Тако је било до завршнице првог периода и резултата 19:19. Од тог момента црвено-бели су заиграли знатно агресивније у одбрани и то успешно материјализовали у нападу понајвише преко Алена Омића.

Серију је покренуо Немања Дангубић тројком, а надовезали су се Џејмс Фелдин, већ поменути Омић и Огњен Добрић. За мање од четири минута Звезда је направила серију 14:2 и након поена Јанковића стекла 12 поена предности (33:21).

Црвено-бели су рутински сачували стечено вођство до полувремена, а у наставку игре задржали притуп који је давао резултате. Из агресивне одбране изабраници Душана Алимпијевића имали су прилику за брзе контранападе које су материјализовали лаким поенима или отвореним шутевима. Баш после још једне сјајне одбране закуцао је Стефан Јанковић и донео својој екипи највећих 19 поена предности на нешто више од шест минута пре истека трећег периода – 59:40.

Звезда је у потпуности преузела контролу над утакмицом. Публика је у наставку награђена обиљем атрактивних потеза и поред уводних овација Бранку Лазићу, поново је загрејала дланове. Питање победника, ако се и постављало до тада, решено је у трећој деоници. Остатак посла био је рутина и добра прилика за испробавање тактичких замисли тренера Алимпијевића.

Црвена звезда од четвртка започиње борбу за први трофеј у сезони. У Нишу ће црвено-бели пробати да одбране трофеј намењен победнику Купа Радивоја Кораћа.

Црвена звезда мтс – Задар 97:67 (22:19, 25:17, 28:14, 22:17)

Црвена звезда мтс: Дангубић 5, Давидовац 10, Лазић 1, Добрић 8, Фелдин 14, Јанковић 11, Рочести 2, Омић 14 (5ск), Лесор 13 (8ск), Енис 8 (7ас), Јовановић 2, Бјелица 9.

 

Душан Алимпијевић:
Свака од преостале три утакмице, закључно са овом против Задра је за нас значајна. Свака од ових утакмица ако се реши на овакав начин, значила би и задржавање на првом месту. Отуд и овакав приступ. Такође, и због тога што памтимо јако добро утакмицу против Задра у гостима која је била изузетно тешка. Имали смо то на уму када смо се спремали за ову утиску. У односу на тада, имамо значајно бољу форму што је заиста добро јер нас тек очекују битни мечеви.

Јако је лепо и велика ствар бити део овакве утакмице. Бранко је заслужио као велики играч и велики човек. Честитао сам му пре утакмице, ово је велика ствар и мислим да ће он тога бити свестан тек када прођу године и можда дође време да оде из клуба. Он даје невероватну енергију, а има углавном најтежи и најгори могући задатак да сачува најопасније противничке играче. Када узмете статистику, нећете видети његов учинак, али је он непроцењив. Много сам срећан због његовог јубилеја и унапред се радујем нашој даљој сарадњи. Желим му још много рекорда, а први у низу је да постане најтрофејнији играч у историји Звезде.

Бранко Лазић:
Пре свега честитам екипи на једној јако битној победи у борби за прво место. Можда смо у првом полувремену мало подлегли атмосфери сас почетка утакмице, али смо у наставку одиграли онако како играмо у последње време. Сада се окрећемо Купу.

Искрено сам се изненадио порукама које сам добио данас. Прошло је доста утакмица и година од 2011. године када смо почели све ово и када сам одиграо прву утакмицу против Хемофарма. Велика је част и задовољство бити први по броју наступа у историји Црвене звезде. Мислим да нисам свестан свега тога, али ћу вероватно за тек пар година схватити колико је то значајно и велико.

Претходни текстБранко Лазић за историју
Следећи текстПочиње Звездино 16. „пролеће“ у Европи