Пораз ослабљене Звезде у Истанбулу

42

Пораз црвено-белих од Анадолу ЕФЕС-а у Истанбулу 104:95 у утакмици 17. кола Евролиге. Перо Антић није играо због бола у тетиви, најефикаснији Бјелица са 15, Рочести са 14 и Јовановић са 13 поена. Екипа у суботу ујутру у Београду, следи паклених 5 дана и мечеви са Цедевитом, Химкијем и Макабијем.

Кошаркаши Црвене звезде мтс поражени су у утакмици 17. кола Евролиге од екипе Анадолу ЕФЕС-а у Истанбулу резултатом (22:21, 28:25, 27:25 и 27:24).

Пред 2600 гледалаца у дворани „Синан Ердем“ најефикаснији код црвено-белих били су Бјелица са 15 и Рочести са 14 поена, али је велики хендикеп за Црвену звезд било неиграње Пере Антића због повреде и бола у тетиви ноге.

У утакмици на велики број поена, видели смо резултатски врло изједначену прву деоницу, у другој ЕФЕС је предвођен Меколумом и Драгићем успео резултатски да се одвоји и поведе 6-7 поена предности. Ипак, било је јасно да црвено-бели имају доста проблема у одбрани, јер су већ на полувремену дозволили ривалу 50 убачених поена.

У наставку виђена је иста слика, ЕФЕС се одвајао на 7-8 поена предности, Црвена звезда је пред крај треће деонице стигла након везаних поена Јанковића и Лесора до 71:69. Одговорили су Даглас и Симон брзим тројкама,
а тада је поново на сцену ступио Мекколум и отворио последњу четвртину поенима уз фаул Дангубића.

И ту предност домаћи су одржавали на крилима сјајне игре Зорана Драгића до средине последње деонице, када је управо словеначки играч тројком донео великих 95:83 за ЕФЕС. Тада је било јасно у 37. минуту да црвено-бели неће моћи до бодова у Истанбулу, а након серије и кошева Дангубића, Бјелице, Рочестија на семафору је било 97:90.

До краја меча нису виђена већа узбуђења, а Дангубић је тројком поставио коначних 104:95.

КК Црвена звезда мтс:

Радичевић, Дангубић 8, Давидовац 10, Лазић 2, Антић, Фелдин 8, Јанковић 9, Рочести 14, Лесор 11, Енис 5, Јовановић 13, Бјелица 15.

Екипа Црвене звезде мтс враћа се у Београд у суботу у јутарњим часовима, и одмах почиње припреме за изузетно тешких 5 дана у којима ће играти утакмице са Цедевитом, Химкијем и Макабијем.

Претходни текстЗвезда славила у првом мечу у 2018. години
Следећи текстНова убедљива победа Звездиних дама против Динама