Терзић: Неће бити много промена

55

Генерални директор Црвене звезде Звездан Терзић је заједно са председником клуба и члановима Управног одбора пожелео фудбалерима и стручном штабу Црвене звезде много успеха у 2018. години.

Терзић је том приликом говорио и пред новинарима о актуелном тренутку у које се клуб налази.

Звездашку јавност свакако највише занима ситуација око спора са УЕФА.

У четвртак нам истиче рок за слање дописа УЕФА, да нам доставе одлуку са образложењем. Кад то добијемо имамо рок од три дана када ћемо најавити жалбу, и додатних пет дана да пошаљемо жалбу. То је све што могу да кажем. Реално, шансе су 50-50 да се прихвати наша жалба. Свесни смо да не стојимо баш најбоље, да имамо дебео досије у УЕФА, али исто тако и да имамо доста аргумената у нашу корист. Имамо 13 радних дана између те три правне операције, па ћемо крајем јануара имати коначну одлуку — најавио је Терзић.

Прелазни рок је почео, а до сада није забележен ниједан долазак нити одлазак. Звездин генерални директор каже да може да се догоди да ово буде најмање буран прелазни рок последњих година.

Нити је ико дошао, нити је ико отишао. Стартујемо припреме са провереним снагама, са играчима који су много учинили јесенас. Улазимо у припреме јачи, јер кад се сетимо како смо кренули против Флоријане и када смо у ходу доводили играче од којих неки нису прошли ни припреме, несумњиво смо јачи. Опоравили су се и Јовичић и Радоњић, и имамо разлога да верујемо да ћемо бити бољи. Тренер Милојевић има две жеље, радимо на томе да те доласке завршимо пре пута на Кипар, а сви остали доласци ће зависити од одлазака. Ово ће можда бити најмање буран прелазни рок. Могуће је да Боаћи оде, јер Звезда живи од трансфера. Тржиште је такво, у случају одлазака имамо спремне замене, али нећемо их доводити док неко не оде — нагласио је Терзић.

Неколицини играча истичу уговори на лето, и генерални директор је говорио и њиховим статусима.

Разговарамо са Доналдом и Кангом, имају сјајну сезону иза себе, имају понуде из иностранства и тим понудама Звезда не може да парира. Видећемо, спремни смо и на њихове одласке као и нато да доведемо добре замене. Пратимо ситуацију из дана у дан. И Доналд и Канга, и Ле Талек имају понуде. Они имају између 28 и 30 година, и њихова цена је условљена и годинама, а страни клубови нису спремни да много плате за играче којима истиче уговор за шест месеци. Они су већ много дали Црвеној звезди и видећемо, донећемо одлуку у интересу Црвене звезде.

Терзић није желео да открива имена играча који су интересантни клубу.

Став Звезде је да не говори о именима потенцијалних појачања, да не бисмо себе довели у инфеодласцима. Ако нам нико не иде, не треба ни да доводимо никога. Милојевић не воли да гомила много играча на истим позицијама, због атмосфере у свлачионици — рекао је Терзић.

Поводом Срђана Бабића који је на позајмици у нашем клубу, Терзић је рекао да клуб ради на откупу уговора.

Бабић је показао завидан квалитет, презадовољни смо његовим играча. Имамо договор са Сосиједадом за јун, али већ рпеговарамо да то решимо и раније. Он је левоног, висок, има добар преглед игре, млад је, и нема много таквих штопера на тржишту. Ми имамо право откупа и Реал Сосиједад се ту не пита много — закључио је Терзић.

Претходни текстВладан Милојевић извршио прозивку
Следећи текстСлободан улаз на дерби са Цедевитом