За крај године у великом стилу, победа у Милану!

104

Кошаркаши Црвене звезде мтс направили још један подвиг и победили Армани у МИлану 91:88. МИлко Бјелица са 18 поена и 7 скокова најкориснији играч утакмице, Џејмс Фелдин најефикаснији са 19 поена. Црвено-бели први круг Евролиге окончали скором 6-9.

Кошаркаши Црвене звезде мтс у великом стилу завршили су 2017.годину победом у Милану над екипом Арманија 91:88 (29:15, 16:25, 16:20, 30:28)!

Пред скоро 9000 гледалаца у „Медиоланум Форуму“ међу којима је било и навијача црвено-белих, најефикаснији у тиму Црвене звезде мтс био је Џејмс Фелдин са 19 поена, али је титулу најкориснијег играћа утакмице понео сјајни Милко Бјелица са 18 поена, 7 скокова и 3 асистенције.

У врло узбудљивој и квалитетној утакмици, црвено-бели су кренули фуриозно, доминирали током прве четвртине коју су добили чак са 29:15. У првом полувремену црвено-бели су стигли до предности од 17 поена, али је одличном завршницом екипа Арманија најавила много већа узбуђења у наставку меча.

Тако је и било… Након 45:40 на полувремену, Армани је почео да погађа и да убацује далекометне, иако је Црвена звезда имала контролу у првих 5-6 минута треће деонице и водила са 10 поена предности (45:55) након поена Лесора, Фелдина, Лазића и Рочестија…

Међутим, у тим тренуцима Бертанс и Мицов погађају троке и потпуно резултатски враћају свој тим у меч…

Црвено-бели су водили у овој утакмици од самог почетка па до краја. Зато је тренутак на самом старту последње деонице био јако важан, а то је офанзивни скок и поени Лесора за 63:60.

Од тог тренутка 9000 гледалаца гледало је узбудљиву утакмицу и резултатску „клацкалицу“ до самог врхунца и последња два минута. Тројке су у међувремену погађали Бјелица , Лазић и Дангубић, али је Мбаје који је и био најефикаснији у екипи Арманија одржавао свој тим у „животу“ (тројка за 67:72).

Од 36.минута предност Црвене звезде мтс износила је три поена, и тако је остало до последњег минута и драматичне завршнице:

53 секунде пре краја након промашаја Рочестија, Мицов је убацио тројку са 83:83, али узвраћа бравуром Фелдин који погађа тешку двојку 39 секунди пре краја!

Одличном одбраном Дангубић је освојио лопту, а Бјелица након фаула убацује оба пенала за 87:83. Поново је узвратио Мицов тројком, али се брзо након тога Фелдин нашао на линији слободних бацања и погодио. Црвено-бели су одмах послали на линију пенала Калниетиса који узвраћа 88:89, а онда узвраћа Рочести за 91:88. Калниетис је покушао са пола терена али није успео, па је Црвена звезда мтс великом победом окончала годину која ће остати упамћена у историји клуба.

КК Црвена звезда мтс: Радичевић, Дангубић 7, Давидовац 7, Лазић 5, Антић 5, Фелдин 19, Јанковић 2, Рочести 12+4ас, Лесор 14+4 ск, Енис 2, Јовановић, Бјелица 18+7ск+3 ас.

Милко Бјелица:
Свака победа у гостима вредна је као злато. Играли смо одлично у првој четвртини, диктирали темпо, и мислим да смо заслужили да победимо. Дозволили смо им у наставку да нас притисну, али показали смо карактер и дошли до победе.

Тренер Душан Алимпијевић:
Била је ово одлична утакмица за обе екипе. Оба тима су играла у одличним серијама. Ми смо у неизвесној завршници имали среће, али мислим да смо је заслужили током утакмице. Ово је одличан начин да завршимо ову годину – рекао је тренер црвено-белих.

Екипа Црвене звезде мтс се враћа у Београд у суботу, а током новогодишњих празника тим ће тренирати без паузе и припремати се за 2. јануар и меч са Петрол Олимпијом у Београду.

Претходни текстПродаја карата за Жалгирис од среде
Следећи текстРадно време стадиона током празника