Борјан: Кад побеђујемо не осећам бол

44

Звездин чувар мреже Милан Борјан, и поред бола који је осећао због повреде шаке, херојски је издржао 90 минута меча против Келна. Важну европску победу Звездин голман посветио је навијачима црвено-белих, који су на сваком мечу дванаести играч.

Осећао сам бол током меча, а када сам по завршетку скинуо траком којом ми је била бандажирана рука током целе ноћи ми је пулсирао прст и болео ме. На срећу, није то било ништа што не може да се издржи и већ данас ми је боље. Победа је све олакшала, само нека ми наставимо да побеђујемо, а прст ће већ бити добро. Додатну снагу на терену дали су ми и наши навијачи. Невероватно ми је колико снажну подршку они нама пружају, тако велики број навијача на гостовању је заиста посебно. Припредили су нам нешто невероватно и изузетно сам им захвалан за подршку и за то што су нас носили до победе – рекао је Борјан.

Наредна утакмица у Лиги Европе, коју Звезда игра 19. октобра, биће сусрет прве и друге екипе из групе „Х“.

Има још времена до сусрета са Арсеналом, али оно у шта сам сигуран јесте то да пред нашим навијачима можемо да победимо сваку екипу. Увек сам оптимиста, имамо времена да се припремимо, да изађемо на терен сигурни у себе и да изненадимо Арсенал. Са три бода из тог меча могли бисмо да обезбедимо прво место у групи и да се значајно приближимо пролећу у Европи.

У домаћем првенству, на десет мечева, Црвена звезда примила је само један гол. Звездин голман очекује да ће и након утакмице у Крушевцу, која се игра у недељу ситуација бити иста.

За целу екипу је врло битно то што не примамо голове, свима нам улива самопоуздање, пођеднако као и чињеница да доста погодака и постижемо. Показали смо да доминирамо у домаћем првенству и само тако и треба да наставимо. Морамо да будемо максимално фокусирани на сваки меч, да доказујемо свој квалитет, да из сваког сусрета излазимо са три бода и да не примамо голове. Надам се да ћемо то потврдити већ сада у Крушевцу, ми смо велика екипа, на нас умор не сме да оставља последице. Увек идемо на победу. Првенство нам је најбитније и то ћемо добром игром надам се и доказати.

Заслуге за одличне партије које пружа Борјан иду и тренеру голмана Душану Гашићу.

Он је заиста феноменалан стручњак и, од почетка сарадње, улива ми врхунско самопоуздање. Саветује ме, подржава у сваком моменту и изузетно је битно за сваког голмана да има таквог тренера уз себе. Након меча увек све детаљно анализирамо, али и на самој утакмици имам обичај да погледам у његовом правцу. Врло бурно доживљава сваку ситуацију, укључен је у меч и у сваком тренутку анализира противника, као и моју игру и гледа шта можемо да поправимо – поручио је Борјан.

Претходни текстКелн – Црвена звезда, шансе и гол
Следећи текстПораз Звезде на почетку квалификација за Лигу шампиона