Милојевић: На нама је да стварамо историју

37

Шеф стручног штаба Црвене звезде Владан Милојевић дан уочи утакмице другог кола УЕФА лиге и утакмице против Келна, говорио је пред медијима о предстојећој утакмици.

Самим тим што смо се вратили на европску сцену, стичемо јако важно искуство. Мали број играча играо је европске утакмице. Откад смо сазнали своје ривале, било је јасно да је Арсенал фаворит, а одмах после и Келн. Стиче се утисак да ће главна борба бити за друго место. Ми ћемо дати све од себе, играмо против клуба који је члан изузетно јаке Бундеслиге.

Владау Милојевићу се није свидело питање немачких новинара у којем су користили реч хулигани.

Мислим да питање о хулиганима није на месту. Не знам зашто се то потенцира, ми имамо своје ватрене навијаче који су наш клуб увек бодрили на прави начин. Наши навијачи су саставни део историје нашег клуба и они нам много значе. Осећам потребу да то кажем јер не разумем ни зашто се о томе на такав начин прича – рекао је Милојевић.

Звездин тренер не жели да говори о коначном резултату.

Ми само желимо да се потрудимо да одиграмо најбоље што можемо. Као што сам рекао, Келн је екипа из јаке Лиге и најбитније је да одиграмо добро, а резултат ће се на основу тога одлучити.

Црвена звезда и Келн већ имају историју својих дуела, а Црвена звезда двомеч из 1990. године не памти по добром.

Историју треба оставити по страни. Слушао сам о тој утакмици која јесте завршена неповољно по нас, али годину дана касније нам се све вратило јер смо постали прваци Европе. То је спорт, на нашој генерацији је да створи неку нову историју.

Звездин тренер још није одлучио ко ће заиграти на позицији штопера.

Имамо тренинг данас и добро ћу размислити, јер још нисам одлучио. Мислим да имамо скуп изванредних играча и ко год да буде играо, верујем да ће оставити квалитетан утисак – рекао је Милојевић.

Претходни текстСписак путника за Немачку
Следећи текстЛе Талек: Спремни да се надигравамо