Јавор – Црвена звезда 0:2 (0:2)

87

Фудбалери Црвене звезде забележили су нову победу у првенству Србије, и то на гостовању у Ивањици.

Црвена звезда је рутински, сигурно и што је такође важно, без превише потрошене енергије освојила нова три бода у првенству Србије. Осим бодова, радује и веома добар утисак који су изабраници Владана Милојевића оставили у овом мечу.

Првих десетак минута утакмице протекло је веома мирно, скоро неприметно, а онда су црвено-бели појачали притисак и то се веома брзо исплатило. У 15. минуту виђен је вероватно потез утакмице, у конкуренцији доста добрих потеза које смо имали прилике да видимо вечерас. Рикардињо је шутирао десном ногом искоса са десне стране, и погодио леви горњи угао Ђогатовићевог гола. Прелеп погодак и још једна потврда да је Рикардињо завршио са „тражењем“ себе у Звездином дресу. Бразилац је осим гола имао доста добрих продора и додавања и нема сумње да ће представљати велико појачање за Црвену звезду пред важне утакмице које следе.

Од тренутка када је повела, Црвена звезда је наставила да „плеше“ по терену. У 26. минуту након прекршаја над Рикардињом у зони шута, Мичел Доналд је наместио лопту, извео слободан ударац и погодио десни угао гола за 2:0! Црвена звезда је тако после нешто више од четвртине утакмице стигла до озбиљне предности која јој је омогућавала нешто мирнију игру, контролу утакмице уз минималну потрошњу. Могло је бити и 3:0 након серије одличних потеза Крстичића и Срнића, али Звездино крило је шутирало преко гола.

У наставку утакмице Црвена звезда је повећала посед лопте, али је и спустила темпо игре па није било много прилика. Средином другог периода, истакао се голман Јавора Ђогатовић који је успео да одбрани покушаје Родића, Пешића, Крстичића и Срнића, и управо је он најзаслужнији што се резултат до краја утакмице није мењао. Јавор је у два наврата успео да створи опасност пред голом Звезде, али није било довољно опасно да се угрози гол Борјана.

Тренер Владан Милојевић је током утакмице са клупе у игру послао и Луку Аџића, Ненада Милијаша и Уроша Рачића. На крају, лепих 2:0 пред велику утакмицу коју ће црвено-бели одиграти у четвртак против БАТЕ Борисова.

Јавор – Црвена звезда 0:2 (0:2)

Стадион: „Рајко Митић“. Гледалаца: 2.500. Судија: Александар Васић. Стрелци: Рикардињо у 15′, Доналд у 26′

Јавор: Ђогатовић, Каришик, Миловић, Марчић, Амановић, Колаковић, Терзић, Трипковић, Елиомар, Киковић, Џонс.
Резерве: Глинтић, Ристовски, Ковачевић, Севић, Ивановски, Илић, Цветковић.

Црвена звезда: Борјан, Стојковић, Савић, Ле Талек, Родић, Доналд, Крстичић, Рикардињо, Срнић, Радоњић, Пешић.
Резерве: Кахриман, Бабић, Гобељић, Рачић, Милијаш, Аџић, Боаћи.

Претходни текстНова провера и нова победа
Следећи текстМилојевић: Задовољан сам приступом