Боаћи: Са Звездом могу све

63

У Звездиним брошурама које се продају уочи сваке утакмице коју наши фудбалери играју на Маракани налази се мноштво занимљивих информација. Једна од тих рубрика је и „Лексикон“ у којој наши играчи одговарају на интересантна, (не)фудбалска питања. Овога пута, у нешто проширеној верзији за сајт, преносимо вам како је „Лексикон“ попунио наш голгетер Ричмонд Боаћи.

1. Срећан број?

Заиста никада нисам имао срећан број, али од када сам у Звезди могу да кажем да ми 14 доноси срећу. Никада га раније нисам носио на дресу, а сада сам га изабрао због Тијерија Анрија, чијем фудбалском умећу се дивим. Он ми је по мом мишљењу један од најбољих нападача на свету и одлучио сам се да и ја окушам срећу са његовим бројем. Пошто ми иде добро нећу га мењати.

2. Омиљена храна?

Највише волим да једем пиринач.

3. Омиљено пиће?

Сок од јабуке.

4. Шта не једеш и не пијеш?

Као и сви остали људи, једем већину хране. Не пијем алкохол, можда једном годишње када имам посебан повод за то попијем пиво.

5. Шта увек имаш у фрижидеру?

Пилећа крилца.

6. Како се сналазиш у кухињи и шта најбоље спремаш?

Могу да покушам. Нисам много лош, живео сам сам у Италији тако да знам да спремим пасту на неколико начина.

7. Омиљени цртани јунак?

Никад не гледам цртаће, мислим да из њих нема шта да се научи.

8. Да ли имаш кућног љубимца?

Немам.

9. Кога би волео да упознаш?

Била Гејтса. Желео бих да ме научи како да зарађујем као он, да ме посаветује како да будем толико успешан.

10. Који спорт пратиш поред фудбала?

Бокс, као дечак сам тренирао тај спорт.

11. Шта радиш у слободно време?

Слушам мотивационе говоре Ерика Томаса и Леслија Брауна. Такође волим да гледам филмове и најбоље мечеве мог омиљеног боксера Мухамеда Алија.

12. Имаш ли неки страх?

Имам страх од тога да Бог одлучи да престане да води рачуна о мени. Једино се плашим Бога.

13. Најлепши град у којем си био?

Нисам посетио много градова, али издвојио бих Севиљу, Милано је прелеп, као и Рим. Нисам обишао цео свет, тек ме чека много авантура и зато не могу да се одлучим за најлепши.

14. Како си потрошио прву плату?

Послао сам је мајци зато што сам себи још када сам био дечак обећао да ћу урадити све да она не мора више да се мучи у животу. Имао сам девет година када сам је чуо како говори, док је мисила да ја спавам у другој соби, да је јако уморна, али да мора да настави да ради због своје деце. Тада сам обећао себи да је то последњи пут да јој допуштам да ради толико напорно. Зато данас играм фудбал. Желим да помогнем онима који немају, јер знам како се осећају. Не желим да нико на свету мора да почне као ја. Битно је да знате за шта се борите, из каквих год услова да крећете. Ја имам свој разлог за борбу, а то је моја породица. Никада више не желим да видим своју породицу и пријатеље да се муче.

15.?Прва утакмица на којој си био?

Ђенова за коју сам играо против Фјорентине у Ђенови. До 85. минута смо водили 3:1, а онда је Муту до последњег судијског звиждука постигао два гола за Фјорентину, нисам веровао да је то уопште могуће.

16. Омиљени саиграч?

Абрахам Фримпонг, он ми је као брат.

17. Ко најлепше прославља гол?

Мислим да су моји саиграчи коју у последње време као одговор на ово питање наводе моје име у праву. Прославам голове на много различитих начина.

18. Омиљени стих из Звездине песме?

Трудим се да их научим, али језик ми је јако тежак за изговор. Сигурно нећу одустати, ускоро ћу моћи да издвојим најлепши део.

19. Порука за навијаче?

Без навијача не би било Црвене звезде. Жлелим да их позовем да у што већем броју долазе да нас подрже јер нама то много значи. Ми на терену не играмо за себе, него за њих. Када играте фудбал и зарађујете, то не радите само због себе, много је људима којима можете да помогнете. Зато би они требало да долазе да нас подрже, како бисмо им пружили све што можемо.

20. Шта је Звезда за тебе?

Црвена звезда ме је довела у фудбалску жижу интересовања. Имао сам прилику да играм девет година у Италији, Јувентус ме је купио, али никада пре нисам играо у Лиги Европе. Црвена звезда ми је дала прилику да то остварим. Захваљујући Звезди моје име сада знају људи који иначе никада не би знали за мене. Са Звездом могу све, а без ње бих још увек играо у Серији Б и зато сам много захвалан овом клубу. Љубав и захвалност ћу заувек осећати према овој екипи, чак и када је једног дана будем напустио – поручио је Боаћи.

Претходни текстОтворено писмо генералног директора звездашима
Следећи текстМилојевић: Да обрадујемо наше навијаче