Милојевић: Очекујем одличну утакмицу

74

У мечу трећег кола квалификација за Лигу Европе фудбалери Црвене звезде дочекују Спарту из Прага. Меч је на програму сутра, 27. јула, на стадиону „Рајко Митић“ са почетком од 20:30 часова.

Своја очекивања пред овај меч изнео је шеф стручног штаба Црвене звезде Владан Милојевић.

Знамо шта ова утакмица значи за нас, доста смо разговарали о томе. Моји играчи су максимално мотивиасани и влада одлична атмосфера у екипи. О нашем противнику не треба трошити речи, они су јако добра екипа. У великој мери су променили играчки кадар и са новим тренером Страмаћонијем, кога познајем од прошле године када је водио Панатинаикос, заиста су озбиљна екипа, дисциплинована и физички јако добро припремљена. Очекујем одличну утакмицу и знам да ћемо, као што кажем пред сваки меч, дати све од себе да дођемо до победе. Уз наше навијаче, који су нам увек дванаести играч, то ће бити много лакше — рекао је Милојевић.

У конкуренцији за тим налазе се и тројица најновијих појачања Радоњић, Борјан и Родић.

Сва тројица играча су се одлично уклопила у екипу, већ су у тренажном процесу и њихова физичка припремљеност није проблем. Кратко су са нама да би у потпуности схватили филозофију наше игре, али доста смо радили на томе и зато могу да кажем да рачунам на све играче, осим Славољуба Срнића, који је одсутан због картона.

Звездин стратег говорио је о карактеристикама свог сутрашњег ривала.

Спарта је типичан представник чешког фудбала. Они су агресивна, упорна и дисциплинована екипа од првог до 90. минута. Негују западни стил игре. Њихов тренер је италијански стручњак који ће сигурно игру своје екипе доста базирати на тактици и биће интересантно видети како су се припремили за утакмицу са нама. Знамо да морамо да одговоримо истим оружјем. Сигуран сам да ћемо видети потпуно другачију утакмицу од оних са наша претходна два противника. Када изађете из оквира наше лиге суочавате се са доста различитим стиловима игре других земаља тако да знате да томе морате да се прилагодите и да одговорите њиховим добрим странама. Такође, морамо да откријемо њихове мане и да их искористимо у нашу корист. Ми имамо свој стил игре и тактику коју ћемо форсирати, али много пута оно што испланирате пре меча не одговара ситуацији када се нађете на терену. Једино не желим да ова утакмица уђе у конфузију. Спарта ће покушати да нам наметне свој стил игре, али ми им то на терену нећемо дозволити, већ ћемо дати све од себе да наметнемо свој ритам.

Редове Спарте у летњем прелазном року појачао је Срђан Плавшић, дотадашњи Звездин играч.

Плавшић је оставио дубок траг у нашој екипи и протекле сезоне је био врло важан шраф у тиму Црвене звезде. Карактеристике његове игре су у домену једног великог играча пред којим је лепа будућност, а ми се надамо да сутра неће имати свој дан. Екипа Спарте направила је заиста велику реконструкцију тима, види се да су плански доводили играче како би прекинули доминацију осталих чешких екипа. По играчима које су довели, који имају завидно европско искуство и запажене улоге у својим бившим клубовима, да теже највишим циљевима ове сезоне. Ипак, треба времена да се сви играчи уклопе. Не бавимо се претерано тиме, битно нам је како ћемо ми сутра изгледати на терену.

Звездин сутрашњи противник је редоваан учесник групне фазе европских такмичења.

Чешко првенство је изузетно јако и тешко, то можемо да видимо по њиховим представницима у европским такмичењима, као и по игри њихове репрезентације. Чешки представници су редовни учесници европских такмичења и ту се види њихова снага. На нама је да урадимо све, имамо жељу и мотив и Спарту гледамо као противника кога можемо да победимо и да прођемо даље. Звезда тако стално треба да гледа, без обзира на то са ким игра. Од Звезде се очекују само победе, да није тако не бисмо били ово што смо данас. Оног тренутка када сам као играч, и сада као тренер, крочио на Маракану, постао сам свестан да овде само победе долазе у обзир. Од мене нећете слушати велика обећања, али ми ћемо урадити све од себе да сутра обрадујемо наше навијаче — рекао је Милојевић.

Претходни текстЗвезда против Чеха
Следећи текстСаопштење КК Црвена звезда – Гал Мекел