Марко Гудурић појачао првака Европе

93

Бивши првотимац Црвене звезде мтс и репрезентативац Србије, Марко Гудурић, потписао је у петак четворогодишњи (3+1) уговор са актуелним прваком Европе, екипом Фенербахчеа. Црвеној звезди рекордно обештећење.

Марко Гудурић потписао је у петак четворогодишњи уговор са актуелним прваком Европе Фенербахчеом.

На име овог трансфера, клуб са Малог Калемегдана ће приходовати поово рекордно обештећење од милион евра, уз 20 посто процента од укупне суме наредног трансфера Гудурића из Истанбула.

Марко је у Београд стигао 2011. године као врло талентован кошаркаш из родног Прибоја. У сезонама 2011/2012 и 2012/2013 наступао је за кадетску у јуниорску екипу КК Црвена звезда. У сезонама 2013-2014 и 2014-2015 играо је за КК ФМП.

У први тим Црвене звезде мтс прикључен је током лета 2015.године, пошто је освојио титулу првака Европе са репрезентацијом Србије за играче до 20 година, где је био и играч шампионата. За две сезоне, у црвено-белом дресу, освојио је „дуплу“ и „триплу“ круну. У претходном периоду, наметнуо се као један од најталентованијих играча у свом узрасту у целој Европи, што је потврђивао и одличним играма у Евролиги током две сезоне.

КК Црвена звезда мтс жели пуно среће и успеха Марку Гудурићу у дресу новог клуба Фенербахчеа.

Претходни текстЗвездино павлодарско невреме
Следећи текстСавић и Стојковић: У реваншу још јачи