Реми Звезде у првом припремном мечу

151

Фудбалери Црвене звезде су у првој припремној утакмици на Златибору ремизирали против репрезентације Ужица.

Тренер Црвене звезде Владан Милојевић одлучио је да шансу од првог минута пружи неколицини младих фудбалера, али је капитенску траку понео Ненад Милијаш. Киша која је почела да пада непосредно пред почетак утакмице као да је мало покварила целокупан фудбалски амбијент, па у првом полувремену није виђено много прилика за гол. Фудбалери који су играли за репрезентацију Ужица успели су да одбране своју мрежу, док у нападу нису били претерано опасни.

Најчешће је претио Милијаш, и то након прекршаја у зони шута. Наш капитен, међутим, није успевао да у свом препознатљивом стилу затресе мрежу ривала. Прилику је Милијаш имао и из игре, тачније након центаршута Душана Анђелковића, али је главом шутирао недовољно квалитетно. Један од бољих покушаја био је Рачићев из 25. минута; наш млади фудбалер шутирао је са 25 метра, а голман Ужица уз доста муке успео да интервенише. вреди споменути још и покушај Луке Аџића из финиша првог дела игре, али овога пута голман Ужица је знатно лакше интервенисао.

У другом полувремену Владан Милојевић је извршио неколико измена. У самом шпицу је уместо Вање Вучићевића заиграо Срђан Вујаклија; капитена Милијаша заменио је Андрија Луковић, а промењени су и играчи на крилним позицијама, па су по боковима деловали Немања Милић и Џон Руиз. Милић је био један опаснијих играча, и у два наврата је главом шутирао, али није имао среће да затресе мрежу.

Шансу су са клупе добили и Стефан Милошевић и Милан Павков.

Последњих десетак минута донели су доста узбуђења. Црвена звезда је повела у 80′ минуту голом Милана Павкова, који је главом добро реаговао. Звезда је успела да напокон сломи отпор Ужица, али хладан туш догодио се четири минута касније, када је домаћин успео да изједначи. Испоставило се да је 1:1 био и коначан резултат утакмице.

Репрезентација Ужица – Црвена звезда 1:1 (0:0)

Стадион: Спортски центар „Чајетина“. Гледалаца: 1000. Судија: Младен Глигоријевић. Стрелци: Павков у 80′ за Црвену звезду.

Ужице: Вукадиновић, Јездимировић, Вучковић, Јоксимовић, Видић, Глишовић, Мартиновић, Карадаревић, Миличић, Петровић, Гајић.
Играли су још: Ристановић, Ђурић, Јанковић, Радовић, Лазић, Станић, Јањијевић.

Црвена звезда: Кахриман, Стојковић, Фримпонг, Ле Талек, Анђелковић, Доналд, Рачић, Милијаш, Срнић, Аџић, Вучићевић.
Играли су још: Милошевић, Луковић, Руиз, Милић, Павков, Вујаклија

Претходни текстВујадин Савић потписао!
Следећи текстМилојевић: Имам потпунију слику